Milletvekili Uğur Aydemir, iftar ve sahurda vatandaşlarda buluştu

Milletvekili Uğur Aydemir, iftar ve sahurda vatandaşlarda buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi 2.sıra Milletvekili Adayı Uğur Aydemir, seçim bölgesi Manisa ilçelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi 2.sıra Milletvekili Adayı Uğur Aydemir, seçim bölgesi Manisa ilçelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Saruhanlı ilçesinde esnaf ziyareti ardından Yılmazlar Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Gece programında ise Saruhanlı kırsal Çınaroba Mahallesinde kapı kapı dolaşarak AK Parti´nin Manisa´daki icraatlarını anlatan Milletvekili Uğur Aydemir, Halitpaşa Mahallesinde ise sahurda vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti döneminde Manisa´da yapılan yatırımları açıklayan Milletvekili Uğur Aydemir, 14 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Manisa´ya toplam 1 milyar 57 milyon TL yatırım yapıldığını ifade etti. Tarım, toprak ve suya önem verdiklerini kaydeden Aydemir, gerçekleştirdikleri yatırımlarla Manisa´yı göller bölgesi yapacaklarını söyledi. Şu ana kadar tamamlanan içme suyu tesisi, göletler, baraj çalışmaları hakkında bilgi veren Aydemir, Manisa´da 13 adet işletme safhasında baraj olduğunu belirtti.

MANİSA´YA 576 MİLYON TL´LİK SAĞLIK YATIRIMI YAPILDI

İhtiyaçlara göre hastanelerin de kalitesini arttırdıklarını ifade eden Milletvekili Uğur Aydemir, ?İnsan hayatını her şeyin önünde tutuyor, yeni hastaneler inşa ederken mevcut hastanelerimizin bakımını yapıyor, sağlık personeli ihtiyacını ortadan kaldırıyoruz. Son teknolojiyi hastanelerimize taşıdık. MR ve BT cihazı yeterli sayıda bulunmayan Manisa´da bu sebeple başka illere yapılan hasta sevkine son verdik. Hastanelerimizi 5 yıldızlı otel konforuyla buluşturduk. Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. Manisa ilimizdeki toplam yatak kapasitesinin % 39´unu nitelikli yatak haline getirdik. Yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını 9 kat arttırdık. Yoğun bakım yatağının bulunmaması sebebiyle oluşan mağduriyetleri önlemek amacıyla Yoğun Bakım ünitelerindeki yatak sayısını arttırdık. Aile hekimlerimiz hastalarının hizmetinde? 2010 yılında yurt çapında uygulamaya koyduğumuz aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetlerini geliştirdik.2016 itibariyle Manisa´da 427 aile hekimimiz hizmet veriyor.Hastalarımızın ayağına gidiyoruz

Yatağa bağımlı hastaların hastanede yapılması zorunlu olmayan tedavilerine yönelik evlerinde bakım hizmeti sunmaktayız. Böylece hastalarımızın ev ortamından ayrılmadan sağlık hizmetine kavuşmasını sağladık. Evde sağlık hizmeti ile devletin yardım ve şefkat elini vatandaşımıza uzattık. 2010 yılında başlattığımız bu hizmet kapsamında Manisa ilimizde 2016 yılında 3.463 vatandaşımıza evde bakım ve rehabilitasyon hizmetini sunduk. Manisa´ya birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik. Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 584´e çıkardık.  Bu sayede muayene sayısını 4,6 Milyon iken 12,8 Milyona ulaştırdık. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2016 yılı itibariyle %72,5 seviyesine ulaşmıştır. Acil durum ekibimiz 7/24 görevde. Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yatırımlar yaptık. Manisa´nın her köşesine Acil Sağlık hizmetini veriyoruz. Manisa´da 112 Acil İstasyon sayısını 6´dan 48´e, 112 acil ambulans sayısını 6 ´dan 80´e çıkardık. (1 adet Kar Paletli Ambulans)Hastaları Helikopter ve Ambulans Uçakla Naklediyoruz? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ