MUHTARLARA VE ÜRETİCİLERE PROJE TANITIMI

MUHTARLARA VE ÜRETİCİLERE PROJE TANITIMI

Muhtarlara Ve Üreticilere Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi %50 Hibe Projesi Anlatıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Projesi uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla Akhisar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı, İlçe Müdürü Ahmet KILIÇ, Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şube Müdür V. Hilmi YOLDAŞ, Mühendis Osman KALPAK ?ın Konuşmacı olarak katıldığı eğitim,  ziraat odası toplantı salonunda mahalle Muhtarlarına ve çiftçilere yönelik düzenlendi.

Mahalle Muhtarlarının, Üreticilerin yoğun ilgi gösterdikleri toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından basınçlı sulama sistemlerinin faydaları ve hibe programının kapsamı hakkında bilgi verilerek üreticilerin soruları cevaplandırıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet KILIÇ  yaptığı konuşmada, tarımsal sulamanın daha etkin, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımının üreticilere ait tarımsal sulamaların basınçlı sulama sistemlerine dönüşümleri ile sağlanabileceğini vurgulayarak bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenmesi Projesi kapsamında sulama sistemi kurmak isteyen üreticilere yüzde 50 hibe desteği sağlandığını söyledi.

Akhisar´daki üreticilerin bu desteklemeden en üst seviyede faydalanması için bu eğitim toplantılarını düzenlediklerinin altını çizerek, Bireysel Sulama Projesi başvurularının son müracaat tarihinin 1 Mart 2018 olduğunu hatırlattı. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2017/48 no´lu tebliğ)  07 Aralık 2017 tarih ve 30263 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Başvurular 1 Ocak 2018 tarihinden, 1 Mart 2018 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne yapılacaktır. Müracaatlar; son başvuru tarihinden itibaren 30 gün içerisinde İl Proje Yürütme Birimimizce değerlendirilerek, Bakanlığımızca İlimize tahsis edilecek ödenek doğrultusunda hibe hakkı kazanan yatırımcılar belirlenecektir.

Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler; tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemleri kurulması gibi yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabileceklerdir.

Gerçek kişiler ile Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limitet şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak kendi arazileri yada kiralayacakları araziler için başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.

Başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusunu içerebilir. Birden fazla parsel için müracaat olması durumundu her bir parsel için ayrı ayrı proje ve keşif hazırlanacak, bu keşifler bir icmal ile birleştirilerek başvuru bütçesi oluşturulacaktır. Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000. TL ´ye kadar olan projelere % 50 hibe desteği sağlanmaktadır.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”