NASIL YARIŞIP, NASIL SEÇİLMELİ?

NASIL YARIŞIP, NASIL SEÇİLMELİ?

.Aday adaylık yarışında bir adım öne çıkmaya çalışan arkadaşlardan bazıları, oyunu kurallarıyla oynamıyor.

Bir yola düştüğünde hedefinin büyüklüğü, seni küçültmemeli. Hedefine ulaştığında kaybettiğin onurun, kırdığın, haksızlık yaptığın arkadaşların hatırı oturduğun koltuğun ayakları olacak. Koltuktan inerken destek almak için elini uzatacağın omuzların bir bir çekildiğini, yerle yeksan olduğunu göreceksin. Makam seni, daha ulaşmadan sarhoş ediyorsa o makama talip olmayacaksın?

Yıllardır kazandığın, seninle yol yürüyen, gerçek dostların tek tek senden uzaklaşıyorsa bunu yağmur öncesi çakan şimşek olarak algılamalısın. Unutma, her yağmur bereket getirmez. Bazen afet olur, tufan olur, ortalığı yıkar geçer.

Son günlerde seçimlere odaklanan, aday adaylık yarışında bir adım öne çıkmaya çalışan arkadaşlardan bazıları ?büyük kısmını tenzih ederim´ birilerinin omuzuna basarak, tahammül ve terbiye sınırını aşarak, yetki sınırları içinde olmayan birtakım girişimlerde bulunduklarını duyuyor, görüyoruz. Kendi safındaki arkadaşlarına akla bile gelmeyecek ayak oyunları yapan bu kişilerin bu topluma vereceği hiçbir şey olamaz. İçinde bulundukları oluşumun bu kişilerin yaptıklarına seyirci kalması kabul edilebilir bir durum değil. Bunun adı iyi niyet değil, acizlik, adaletsizlik ve hatta kukla olmaktır. Şerefli olmak, adaletli olmak, haksızlığa engel olmak, hadsizliğe set çekmek gerekir. Yapamıyorsan ben yokum demek asaletten, yapamadığın halde burada bulunmaya devam etmek yüzsüzlükten, belki de korkudan veya bir beklenti içinde olmaktandır.

Bunları, kılıf içine gizlenmeye çalışılan olayları çıplaklığı ile gördüğüm için yazma gereği gördüm. Ne beklentim, ne menfaatim ne de çıkarım olabilir. Gerekli gördüğüm arkadaşlara uyarılarım olmuş, karşı bir tavır, davranış, uygulama yapılmamış olması da bizleri üzmüş, kaygılandırmıştır.

Bir yarışta kazanmak her şey demek değil, yarışı kuralına göre yapmak doğru olandır. Bu yanlış yarıştan ne yarışanlar, ne de bu insanların yönetmeyi vadettiği şehir fayda görmeyecek, aksine temiz kalmaya çalışanlar belki de bulaşmamayı tercih edecek. Temaşa ile şaşaalı işler yapanlar bolca ses getirip sadece çıkardıkları gürültü ile ahaliyi rahatsız etmiş olacaklar.

Siyasetin, edep, saygı, hoşgörü, tevazu ile toplum menfaati için yapıldığını bilenler gerekeni yapacak, halk bunun sonuçlarını belki bugün değil, ancak mutlaka bir gün görüp değerlendirecektir. Koltuğa oturmak için elini uzatanlar, bastığınız yere bakın, ayağınızın altında asla onurunuz, arkadaşlarınız, asaletiniz, adalet duygunuz olmasın. Birileri bunların hepsini görüp kaydediyor.


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM