SİYASET

SİYASET Haberleri

ÖZDAĞ´DAN ?HAVALİMANI MÜJDESİ?

ÖZDAĞ´DAN  ?HAVALİMANI MÜJDESİ?

Manisa´nın Büyükşehir olması ve yatırımların artmasıyla birlikte hızlı bir nüfus artışı yaşandığını nüfusun çok yakın bir zamanda 2 Milyonu bulmasının beklendiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Manisa tarım ve sanayi de önc

Manisa´nın Büyükşehir olması ve yatırımların artmasıyla birlikte hızlı bir nüfus artışı yaşandığını nüfusun çok yakın bir zamanda 2 Milyonu bulmasının beklendiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Manisa tarım ve sanayi de öncü bir şehir olmasıyla, alternatif meyveciliğiyle, yaklaşık 60 Bin öğrencisi ve eğitim durumuyla, kültür ve medeniyetiyle, Mesir Festivali gibi Uluslararası bir organizasyonuyla, turizmiyle havalimanını hak ediyor? dedi.  İzmir Havalimanı ile Manisa´ya ulaşımın en az bir saati bulduğunu belirten Özdağ, ?Bu nedenle hem tasarruf etme hem de zamandan tasarruf etme adına Manisa Akhisar´da ki askeri Havalimanı´nın sivil uçuşlara da açılmasının doğru olacağına inanıyoruz? diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ vatandaşlardan ve işadamlarından Manisa´ya bir Havalimanı yapılması konusunda taleplerin kendisine ulaştığını kaydederek Ulaştırma, Haberleşme ve Havacılık Bakanlığının talebi ihtiyaçlar silsilesi arasına aldığı taktirde konuyla ilgili gerekli çalışmalara hız vereceklerini belirtti.  Manisa´nın 1,5 Milyonluk bir kent olduğunu kaydeden Özdağ, ?Manisa coğrafi açıdan da Balıkesir ve Kütahya ile de sınır. Şu anda Manisalılar olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanını kullanıyoruz. Manisa tarım kenti olduğu gibi aynı zamanda sanayi kenti. Manisa´da bulunan Organize Sanayi Bölgesi bilindiği üzere Dünya´da en çok yatırım yapılabilir yerler arasında gösterilmişti. Ayrıca şehre son dönemde 7 tane daha yeni Organize Sanayi Bölgesi kazandırdık. Akhisar´da 2, Soma´da 1, Salihli´de 2, Turgutlu´da 2 olmak üzere. Bunların dışında yeni OSB´ler kazandırmak için çalışmalarımız da devam ediyor? dedi.

Manisa´nın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu da kaydeden Özdağ, ?Böylesine önem ve hassasiyet arzeden bir kente acil havalimanı yapılması gerektiğine inanıyoruz. Şu anda halihazırda bir havalimanı da aslında var. Bu Havalimanı Manisa Akhisar- Gölmarmara yolu üzerinde askeri bir Havalimanı. Burası arazisi çok uygun olduğu için askeri olarak kullanılmaya devam edilebileceği gibi sivil uçakların da iniş ve kalkış yapabileceği bir duruma getirilebilir. Vatandaşlarımızın da bizlere bu konuda talepleri var ve bizler bu talebin yerine getirilmesi için çalışma yapacağız. Bu talepleri önce Manisa Milletvekili arkadaşlarımızla ardından da Ulaştırma, Haberleşme Bakanımızla görüşeceğim. Bu doğrultuda STK temsilcileriyle de Sayın Bakanımızı buluşturmayı hedefliyoruz? şeklinde konuştu.

Manisa´nın kültürel, kırsal ve kongre turizmi açısından da çok elverişli bir konuma sahip bulunduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Manisa Sardes antik kenti ve ilk paranın basıldığı yer, İncil´de geçen 7 kilisenin 3´ü´nün bulunması, Akhisar, Salihli, Alaşehir, Kula ve Manisa merkezde bulunan tarihi, antik ve turizm yerlerini bulunduran kent olmasıyla da çok önemli bir şehir. Bu özellikler nedeniyle de şayet Havayolları yolculuğu başlatılırsa bölgede yerli ve yabancı turizmin de canlanacağına inanıyoruz? dedi.

AKHİSAR ASKERİ HAVALİMANI HAKKINDA

Akhisar Askeri Havalimanı Manisa´nın Akhisar İlçe sınırlarında yer alıyor. İlçe ile aynı adı taşıyan Akhisar Meydanı, askeri amaçlı kullanılıyor. Hava Kuvvetleri´nin yedek meydanı statüsündeki Akhisar´ın Ege Bölgesi içinde yer alması nedeniyle stratejik önemi de bulunuyor. Zaman zaman meydana, pistleri bakıma giren Ana Jet Üs Komutanlıkları intikal ederek eğitim uçuşları yapıyor. Aynı zamanda buraya İzmir Çiğli´den kalkan eğitim uçakları, seyrüsefer amaçlı da gelebiliyor. Meydanın 30 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda ana pisti bulunuyor. Ana pistin hemen yanında askeri havacılıkta ?emergency´ olarak adlandırılan, acil durumlarda kullanılan ikinci bir pist de yer alıyor. Sivil uçaklar meydanın açık olduğu saatlerde Hava Kuvvetleri´nden izin alarak buraya uçabiliyor.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK