SİYASET

SİYASET Haberleri

ÖZEL´DEN ATSO ZİYARETİ

ÖZEL´DEN ATSO ZİYARETİ

Yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sebebiyle CHP Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel ve Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanı Av. İsmail Fikirli Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ulusoy´u ziyaret etti.

Yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri sebebiyle CHP Manisa Milletvekili adayı Özgür Özel ve Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanı Av. İsmail Fikirli Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ulusoy´u ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ulusoy, herkesi selamlayarak Özel´in kendilerini ziyarete gelmelerinden dolayı teşekkür etti. Ulusoy; ?Biz Akhisar olarak belirli dinamikleri içimizde dengeleyen bir şehiriz. Marka değerlerimiz var. Bunlara bir takım ekler yapmak istiyoruz. Eksiklik olarak gördüklerimizden bir tanesi 4 yıllık bir üniversite. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda üstümüze düşen her şeyi yapmaya hazırız. Sizlerden de destek bekliyoruz.?dedi. Akhisar´dan bir ismin milletvekili aday listesinde ikinci sırada yer almasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Ulusoy,CHP´ye seçimde başarılar diledi. Meclis Başkanı Feride Sakarya ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teşekkür etti.
CHP Manisa ilk sıra Milletvekili adayı Özgür Özel;? Öncelikle Sayın başkanı tebrik ediyorum. 2011´de geldiğimizde Mehmet Başkan ile yine bu salonda birlikteydik. Akhisar´da her yerde gittiğimiz zaman övdüğümüz, takdir ettiğimiz burada gördüklerimizi kıvançla ifade ettiğimiz bir tablo var. Akhisar´dan hangi siyasi görüşten olursa olsun hangi düşünce tarzında olursa olsun Akhisarlılık bilinci çok yüksek. Ben 2011´de buraya geldiğimde o tarihlerde ve daha sonra devam eden üç seçim boyunca biz sıkıntıyı çekmiştik açıkçası. O da CHP´de liste sıraları ön seçimle belirleniyordu. Ön seçimde de Akhisar´dan birbirinden değerli altı yedi arkadaş yarışıyordu. Ve bu altı yedi arkadaşın yarışmasından dolayı Akhisar  çok kıymetli siyasetçiler yetiştirdi. Bu sebeple oylar bölünüyordu Akhisarlılar ön sıralarda yer almıyordu. Niçin seçilecek bir Akhisarlı aday  yok diye her Akhisar ziyaretinde duyuyorduk. Bizde bunu haklı olarak ön seçime bağlıyorduk. Bu sefer CHP´de aday belirleme süreci ön seçimlerle olmadı. Olmaması bazı dezavantajlarda getirdi. Ama önemli bir avantajı da beraberinde getirdi. O da coğrafi dengelerin göz önünde bulundurularak bir aday listesi yapılmasına olanak sağladı. Hem uzun süredir üç dönemdir yaşadığı mağduriyet, yoksunluk, hem Akhisar´ın nüfusu seçmen sayısı ve son seçimlerde Akhisar´da aldığımız oylarda göz önünde bulundurularak Akhisar´a milletvekili çıkarması kesin olan bir yer verildi. Sizinde yanancı olmadığınız geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığımızı yapmış olan Akhisar Genç İş adamları Derneğinin kuruluşunda yer almış olan ve son olarak belediye başkanı adayı olan Vehbi Bakırlıoğlu ikinci aday gösterildi. Memnuniyetle karşılandık Akhisar tarafından. Artık Akhisar´ın sorunları Akhisar´da doğmuş, büyümüş, eğitimini, almış, karnını burada doyuran tek derdi Akhisar olan birisi tarafından dile getirilecek.

Akhisar´ın üç tane büyük sorunu ve beklentisi var

2011´de ben bu göreve geldim geleli Akhisar´ın üç tane büyük sorunu ve beklentisi var. İlki nihayet çözümlendiğini görüyoruz. O da Akhisar Stadyumu. Stadı büyük bir başarı ile taçlandırdı. Manisa´nın değil Ege´nin gururu. Bütün bir şehrin birleştiğini gördüm. Gurur verici bir olay. Akhisar´ın hak ettiği bir başarıdır ve bunda herkesin emeği çokça büyüktür. Akhisar´a iş hayatında da sosyal hayatta da hak ettiği yere çıkarmak lazım. Bu konuda öncelikle iş biz siyasilere düşüyor. İkinci sorun Sigara Fabrikasıydı. Halen daha bir takım gelişmeler söyleniyor, zaman zaman destekliyoruz. Sonuncusu da  4 yıllık üniversite adil bir şekilde baktığımızda ya Akhisar´ında bir il olması gerekiyor. Bazı illere gittiğinde Bartın´la Bayburt´la karşılaştırdığımızda çoktan il olmayı hak etmiş bir yer olarak Akhisar´ı görüyoruz. Beklentinin Ak Parti tarafından karşılanmayacağını biliyorduk. Akhisar gibi bir yerde çok farklı bir büyüme olabilir. Önemli ilk adım olarak üniversite talebini tekrar bir kez daha dillendirmek gerekiyor.  Vehbi Bakırlıoğlu ile konuştuk ilk kanun teklifini Akhisar´ın zeytin ve zeytin yağı için vermişti. Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde işlerin oluruna girdiği, birkaç tane fabrikanın faaliyete başladığı ve çok sayıda fabrikanın birkaç yıl içinde faaliyete geçecek olması bizim açımızdan son derece olumlu. Türkiye´de en çok zeytin ağacına sahip olan ilçenin bu zeytinin endüstrisinin kendisinin yapması markalaşmasını kendisinin yapması ve atıklarının dahi değerlendirerek bütünleşik sanayi halinde bu önemli değeri Türkiye ekonomisine kazandırması Akhisar için olmazsa olmazdır" dedi.


 


Haber Kaynak : erhan çelik


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK