ÖZEN, ?BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAZGEÇİLMEZ ŞARTIMIZ?

ÖZEN, ?BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAZGEÇİLMEZ ŞARTIMIZ?

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 110. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Basın özgürlüğü vazgeçilmez şartımızdır.

24 Temmuz Basın Bayramı ve Basından Sansürün kaldırılışının 110. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Basın özgürlüğü vazgeçilmez şartımızdır. Basını özgür olmayan bir toplumun da özgür ve bağımsız olması beklenemez.?dedi.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Basından Sansürün kaldırılışının 110. Yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklamada bulundu. Düşünce özgürlükleri çerçevesinde siyasal iktidar da dahil olmak üzere her kurum ve kuruluşun gazetecilik ilke ve sınırları içerisinde yapıcı bir şekilde eleştirilmesinin ve haberinin yapılmasının önünün açılması gerektiğini belirten Özen, Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi açısından çok önemli bir olgu olduğunu kaydetti.

BASIN ÜZERİNDEKİ HER TÜRLÜ BASKIYA ?HAYIR? DİYORUZ

Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesinde çok önemli bir olgu olduğunu kaydeden Özen, ?Dünya genelinde her geçen gün basın üzerindeki baskının artması basın özgürlüğünün daha çok tehlikeye girdiğini ifade etmektedir. Oluşan baskıyla mesleğini zor şartlar altında yapmakta zorlanan basın mensuplarının hayat şartlarının ağırlaşması ve hakettikleri ücreti alamamış olmalarından dolayı bir diğer yandan da ekonomik diğer bir baskı altında adeta kaderlerine terkedilmekle yüzyüze kalmaktadır. Bu da arzulanan basın yayın organlarındaki özgür basın, güçlü yayın anlayışını sekteye uğratmaktadır. En büyük temennimiz ise tam anlamıyla özgür, sansüre uğramamış, demokrasiden yana olan basının gerçek kimliğini korumasıdır" dedi.

BASININ ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALKMALIDIR

Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin yaşanması, yayın organlarının toplatılması veya kapatılması gibi durumların hangi dönemde olursa olsun kabul edilemez olduğunu belirten Özen sözlerine şöyle devam etti, "Basın yayın organları bir taraftan sansüre uğramama mücadelesi verirken diğer taraftan da basın emekçilerinin kaderi patronlarının iki dudağı arasında olmamalıdır. basının önündeki tüm engellerin kalktığı, düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği, hukukun üstünlüğünün, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu, demokrasi ve laikliği aşındıran uygulamaların son verildiği gerçek anlamda basının hür olduğu ve hiç bir basın mensubunun çeşitli kaygılarla yandaşlığa soyunup, kalemini satmadığı gerçek bir habercilik anlayışı sadece basın açısından değil 80 Milyon Türkiye açısından da hakim ve vazgeçilmez kılınmalıdır. Sendikasızlaştırılan, çalışma koşulları ağırlaştırılan, yoksulluk sınırında yaşamaya zorlanan gazetecilerin haklarının zenginleştirilmesi ise sosyal devletin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basından Sansürün Kaldırılışının 110. Yıldönümünü Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz.?

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU