POTADA AKHİSAR´IN GENÇ ERKEKLERİ ŞAMPİYON

POTADA AKHİSAR´IN GENÇ ERKEKLERİ ŞAMPİYON

Akhisar U18 Genç Erkekler Basketbol Takımı, Manisa Büyükşehir Belediyespor U18 Genç Erkekler Basketbol Takımını 64-56 yenerek şampiyon oldu.

Akhisar U18 Genç Erkekler Basketbol Takımı, Manisa B.B.Spor U18 Genç Erkekler Basketbol Takımını 64-56 yenerek şampiyon oldu. Bugün saat 19.30´da başlayan müsabaka,  Akhisar Belediye Spor Salonunda oynandı. Müsabakanın başhakemliğini Furkan Ozan Çöven, yardımcı hakemlikleri Rahmi Güner, İrem Gördes yaptı.

Müsabaka hava atışı ile başladı. Maçın ilk sayısını konuk takım Manisa B.B. buldu. Periyodun ortası 8-6 Manisa üstünlüğü ile geçildi. İlk periyotu ev sahibi Akhisar U18 takımı, rakibi karşısında 15-19 skor ile geride bitirdi. İkinci periyoda Akhisar hızlı başladı ve serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle skoru 17-19´a getirdi. Periyodun ilk 4 dakikası geride kaldığında 25-25 eşitlikle geçildi. İlk yarının bitimine 5.20 dakika kala ev sahibi Akhisar, 26-25 öne geçti. Periyodun bitimine 1.30 dakika kala skorda 29- 29 eşitlik sağlandı ve ikinci periyot bu skorla sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci yarısı yüksek bir tempo ile başladı. Bu periyotta ev sahibi Akhisar, üst üste bulduğu 3´lüklerle fakı açtı. Periyodun bitimine 3.47 dakika kala Manisa takımı, skoru 1´e indirdi (45-44). Periyodun son 1.35 dakika kala 45-45 eşitlik sağlandı. Üçüncü periyodu Akhisar, 45-47 geride tamamladı. Son periyotta ilk hücumu ev sahibi Akhisar başladı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son periyotta takımlar karşılıklı sayılar buldu. Bir ara Manisa takımı farkı 6 sayıya kadar çıkardı(47-53). Bitimine 2.44 dakika kala Akhisar 58-56 öne geçtiği maçı son dakikalarında üstünlüğünü koruyarak 64-56 kazandı ve şampiyon oldu.

Şampiyon takımın antrenörlüklerini Hüseyin Elibol ve İrfan Gürmen yaptı. Şampiyon takımın kadrosu şu isimlerden oluştu: ?Mustafa Dağgülü, Faruk Eren Paksoy, Alperen Arabacı, Emre Öncü, Berkay Koçak, Furkan Menekşe, Doğukan Gündoğan, Can Gündoğan, Bilgincan Köseoğlu, Burakcan Çalışkan, Furkan Erdemi, Berke Karakuş.?

Müsabakaya basketbol severlerin ilgisi yoğundu. Ayrıca Akhisar Belediye Spor Taekwondo takımı sporcuları antrenörleri Emin Akarsu ve yardımcı antrenörleri Tebernuş Topaktaş ile birlikte tribünden Akhisar U18 Basketbol Takımını desteklediler.

Yapılan müsabaka sonucunda şampiyon olan Akhisar Belediyespor U18 Genç Erkek Takımı, 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Denizli´de yapılacak olan Türkiye Çeyrek Finallerine gitmeye hak kazandı. Denizli ilindeki Çeyrek final müsabakalarına Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Karaman, Konya, Mersin, Muğla ve Manisa şampiyonları katılacak. Bu maçlardan galip gelen iki takım Türkiye Yarı Finallerine katılacak.

 

 




UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK