EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

PROJE TAMAM SIRA ÜRETEREK ÖĞRENMEDE

PROJE TAMAM SIRA ÜRETEREK ÖĞRENMEDE

Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğrencileri, kendi eğitim setlerini kendileri yaptı.

Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi alanı öğrencileri, kendi eğitim setlerini kendileri yaptı. Gençlik projeleri destek programı 2018/1 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın desteklediği projeleri ile eğitimlerine teknolojik tasarım ve ürün desteği veren öğrenciler hem öğrendiler hem de üreterek bölümlerine eğitim materyali kazandırdılar.

Okul Müdürü Mehmet Aksoy; ?1945 yılından beri Akhisar´ın Sanat okulu olarak bilinen ve sanayi, teknoloji, zanaat denilince ilk akla gelen okulumuzda öğrencilerimizin böylesine bir çalışmanın içerisine girip başarı ile tamamlamış olmasından büyük mutluluk duyuyorum diyen Aksoy  öğrencilerin tasarım, üretim aşamalarını başarı ile tamamladıklarını eğitim aşaması ve prosedürün tamamlanması aşamasına gelindiğini belirtti. Aksoy  projenin önemine işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi ? Meslek Lisesi öğrencilerine maalesef toplumun farklı ve yanlış bir bakış açısı var. Bu çocuklarımız ülkemizi kalkındıracak sanayi hamlelerinin, teknolojinin ve dolayısı ile üretimin tam ortasında olan çocuklar. İleride yaptıkları üst düzey çalışmalarla büyük yüklere omuz verecek değerli şahsiyetler. Bu yüzden akıllı, zeki ve çalışkan ve hatta bazılarına göre sıra dışı düşünceleri olan ve bu yüzden  gelişimci düşünceye sahip insanlar.  Yaklaşık iki buçuk aydan beri yaptığımız çalışmalarda gördük ki elinden tutulan, biraz yol gösterilen, görüşlerine değer verildiği hissettirilen gençlerimiz birçok şeyi yapabilecek, onlardan beklenenin üzerinde sonuç üretebilecek kapasiteler.  Kendilerine bu özverili çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum.?

ÖĞRENCİNİN EĞİTİME DAHİL OLMA İSTEĞİ GÜZEL

Proje yöneticisi Behlül Çam, projenin bitme aşamasına geldiğini belirterek, projenin değişik aşamalarında öğrencilerin üstün bir özveri ve performansla üretme, ortaya çıkarma, kendisinin yapması duygusunu yaşadığını söyledi. Çam konuşmasında ? Bu projeye öğrencilerimizin biz böyle bir şeyi yapmak istiyoruz demesiyle başladık. Burada projenin öznesi öğrencilerimiz. Mesleki teknik eğitimde teknolojinin ne kadar önemli ve ne denli pahalı olduğunun bilincinde olan öğrencilerimiz bizlerinde rehberliği ile böyle çok fonksiyonlu ve kullanışlı bir makinayı okulumuza kazandırmış oldu. Burada kazandırılan makinanın maddi değerinden çok bunu çocuklarımızın düşünüp yapmış olmasıdır. Projede şimdi tamamlama sürecine geçtik. Artık üretimlerimizi yapabiliyoruz. Son derece sağlıklı sonuçlar alıyoruz. Eğitim faaliyetleri ile projenin yaygınlaştırılıp tanıtılması çalışmaları devam ediyor. Buradan basınımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin bu proje çalışmalarını takip ederek yaygınlaştırma çalışmalarımıza çok destek verdiniz. Kamuoyunu bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.?

BAŞARMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Projede görevli öğrenciler,projenin istenilen bir şekilde sonuca ulaşmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrencilerden Atakan Çeneli başarmış olmanın keyfini yaşadıklarını belirtti. Çeneli ? Öğretmenlerimizin rehberliğinde, bizim altı arkadaş ortaya attığımız bir projenin başarılı olması çok güzel. Öğretmenlerimiz bize inandı. Yol gösterdi. Projenin hazırlanması, tasarım, üretim ve eğitim aşamalarında hep yanımızda oldular. En önemlisi başlangıçta tedirgin olduğumuz, acaba başarabilir miyiz dediğimiz bu projeyi başarı ile tamamlamış olmak. Başarmak çok güzel bir duygu. Bu duyguyu herkesin yaşamasını isteriz. Bize projenin her aşamasında güvenen, okul müdürümüz Mehmet Aksoy´a, proje yürütücü öğretmenimiz Behlül Çam, bölüm öğretmenlerimiz, Kemal Zengil, Ümit Yalçınkaya,  Yaşar Gürsoy, Binan Onbaşılar ve Bilgin Akkuş´a çok teşekkür ediyoruz.  Bir meslek liseli olarak bizlerin de artık bazı şeyleri yapabileceğini gösterdik. Çok mutluyuz.?dedi. 

 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


AKHİSAR’A YENİ MESLEK LİSESİ KAZANDIRILIYOR

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLI OKULLARA ZİYARET

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM YIRCALI ANAOKULUNU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AKHİSAR ZİYARETİ

YAPIMI VE GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN OKULLAR YERİNDE İNCELENDİ

“ATATÜRK ÇOCUKLARI UZAYDA”

06 ŞUBAT DEPREMİ SENEİDEVRİYESİNDE OKULLARDA ANILDI