GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Ramazan Yardımları Devam Ediyor

Ramazan Yardımları Devam Ediyor

Ramazan ayı çalışmaları hakkında bilgi veren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa Şube Başkanı Fatih Akova;

Ramazan ayı çalışmaları hakkında bilgi veren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa Şube Başkanı Fatih Akova;

?VEREN ELİN MUTLULUĞU SARSIN İÇİNİZİ?

 

Cansuyu olarak, başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Afrika´da mazlum ve mahsun insan kalmasın parolasıyla hareket eden bir sivil toplum yardım kuruluşu olduklarını ifade eden Manisa Şube Başkanı Fatih Akova, Ramazan ayında hayırseverlerin katkıları ve destekleri ile Manisa genelinde 600 haneye nefes olmaya çalıştıklarını söyledi.

Haber: Cansuyu Manisa

 

Mazlum coğrafyalarda mahsun insanların ortadan kalkması için çalışma gösteren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa Şube Başkanı Fatih Akova, Ramazan ayında yapmaya başladıkları ve devam edecekleri çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

 

?AMACIMIZ RENCİDE ETMEDEN DESTEK OLMAK?

Manisa Valiliği ile birlikte Manisa´da faliyet gösteren tüm yardım kuruluşları ile birlikte bir koordinasyon merkezi kurulduğunu ifade eden Başkan Akova, ?Oluşturulan bu koordinasyon merkezini çok önemsiyoruz. Bu sayede mükerrer kayıtlar güncellendiği gibi birden fazla yardım giden aileler de tespit edilerek daha fazla mazlum ve mahsun aileye ulaşma imkanı bulmuş oluyoruz. Amacımız kimseyi rencide etmeden bulunduğu seviyeden bir adım daha refah seviyesine nefes alabileceği bir ortama kavuşmasına vesile olmak. Bu anlamda Manisa´lı hayırseverlerimizin katkıları ve destekleri ile Ramazan ayı içerisinde 600 aileye ulaşmayı hedefliyoruz.? dedi.

 

?BİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN BENİM HAKKIMI

KOMŞUMA VERİN DİYEN AİLEMİZ OLDU?

Ramazan ayının ilk on günlük zaman diliminde gerçekleştirdikleri yardımlarda erzak kolisi vermek için girdikleri evlerden birisinde ihtiyaç sahibi ailenin muhtaç olmasına rağmen yan komşum bizden daha kötü durumda buraya da yeni taşındılar kimi kimseleri yok benim hakkımı ona verin demelerini hayatı boyunca unutamayacağı bir hatıra olarak ifade eden Başkan Akova, ?Erzak vermeye girdiğimiz ailemizin derme çatma camlarından kışın soğuğunun ayazının daha izleri durduğu, mutfaklarında bir şeyleri olmadığı halde kendi ailesi yerine komşusunu tercih etmesi bize Dünyanın kimlerin hürmetine döndüğünü bir kez daha gösterdi. Ailemiz komşusunu kendisine tercih ederek onların daha küçük çocukları var durumları da bizden daha kötü benim hakkımı o aileye verirseniz mutlu olurum demesi bizim daha fazla ailelere ulaşmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Biz buradan kendimize şunu pay çıkardık yönetim olarak daha gidilecek çok yolumuz çalınacak çok kapımız var. Bunları gerçekleştirebilmek için kendimizi doğru ve düzgün anlatmalıyız ki hayırsever ağabeylerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz bizim çalışmalarımıza destek ve omuz versin ki en azından kendi kapımızın önünü süpürebilelim yani kendi ilimizde mazlum ve mahsun aileler kalmasın.? dedi.

 

?GELİN BİRLİK OLALIM YENİ BİR DÜNYANIN İNŞASINA

BERABER OMUZ VERELİM?

Ramazan ayı çalışmalarının dışında temiz içme suyuna muhtaç olan Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ?Su Kuyusu? çalışması yaptıklarını ifade eden Cansuyu Manisa Şube Başkanı Akova, ?Yurt içinde ve yurt dışında, özellikle savaş ve doğal afetlerin yaşandığı yerlerde, yoksulluk bölgelerinde, yetim ve korumasız kalan çocukların, kendi topraklarında kültürlerinden kopmadan, öncelikle yakınları yanında yaşamalarını önemsemektedir. Kimsesi olmayan çocuklar için ise barınma imkânı ve ortamı sağlanmaktadır. Bunun için, açılan yetimhanelerin aile ortamını aratmayacak şekilde düzenlenerek çocukların sevgi, huzur ve şefkat atmosferinde her türlü ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasına dikkat edilmektedir. Yetim çalışmamızın dışında adak, akika ve kurban hibe çalışmalarımızda yine yem yurt içinde hem yurt dışında devam etmektedir. Su kuyusu çalışmalarımız Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde temiz içme suyuna muhtaç yerlerde adınıza açılan su kuyuları ile oralarda yaşayan insanların hayatlarına dokunma imkanı sağlıyoruz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir? düsturu ile hareket ederek Gıda Bankacılığı yapıyoruz. Dünyanın birçok farklı bölgesinde açlık çeken ve yetersiz beslenme neticesinde ağır sorunlarla boğuşan yardıma muhtaç insanların yanı sıra ülkemizde de önemli oranda bu manada yardıma muhtaç vatandaşımıza umut oluyoruz. Hedefimiz hem ülkemizde, hem de dünyanın farklı bölgelerindeki açlık ve yetersiz beslenme ile mücadele ederek adil bir düzen sağlamaktır. Bu çalışmalara destek olmak bir ucundan da kendileri tutmak isteyen Manisalı hayırseverleri bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Gelin birlik olalım ve yeni bir dünyanın inşasına beraber omuz verelim? dedi


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”