Sabah Namazında Şeyh İsa Cami Doldu Taştı

Sabah Namazında Şeyh İsa Cami Doldu Taştı

Akhisar´da her Cumartesi bir başka camide sabah namazı buluşması bu hafta Şeyh İsa Caminde buluşuldu.

Akhisar´da her Cumartesi bir başka camide sabah namazı buluşmasında içerisinde Şeyh İsa Hazretlerinin türbesi de bulunan camiin içi dışı cemaatle doldu taştı. Akhisar´da 2015 yılında başlayıp sadece Ramazan Ay´ında ara verilen sabah namazı buluşmalarında her hafta camiler dolup taşıyor. Bu hafta Şeyh İsa Camiinde sabah namazı programı ezanın okunmasından sonra Cami din görevlisi Bayram Uçak´ın okuduğu Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı. Müezzinliğini Serdar Denizer Ortaokulu Müdürü Mahmut Binay´ın yaptığı sabah namazını İlçe Müftüsü Yusuf Eviş kıldırdı.

Namaz sonrası İlçe müftüsü bir hafta boyunca okunan Yasin´i Şeriflerin duasını yaptırdıktan sonra dini sohbet yapan Eviş sohbette ?sevgili cemaatimiz Allah nasip ederse haftaya cumartesi Paşa Camiinde olacağız. Kıymetli kardeşlerim sabahın şu vaktinde birkaç kelam söylemek istiyorum. Aziz kardeşlerim hayatımızda bayram 5 tanedir. Nedir bunlar, Allah dostlarından bir tanesi böyle söylüyor, Birincisi; kişi günahsız geçirdiği her gün onun bayramıdır. Sabah kalktık. Elhamdülillah namazımızı kıldık, Allah nasip ederse rızkımız için dağılacağız. Günü günahsız geçiripte yatsı namazını kılıpta başımızı yastığa koyduğumuz an işte birinci bayram o zaman gelir. 5 tane bayramı vardır insanın hayatta birincisi bu. İkincisi; Azrail canımızı alırken son nefeste La İlahe İllallah Muhammedin Resulullah diye iman ile son nefesimizi verirken 2. bayramımız da bu. 3. bayramda; kabre girdiğimizde Hünker ve Nekir meleklerinin Rabbin Kim, Allah, Dininim İslam, Kitabım Kuran ve o ilk gece hesap verdiğimiz an, o kişinin bayramıdır. 4. sü; Sıratı geçtiği zaman ayağı kaymadan. Sonuncusu 5. bayramda; Cenabı Allah´ın vermiş olduğu nimetlerden dolayı Cenabı Allah´ın Cemali ile müşerref olduğu an diyor, cennetinle cemal olduğu o gün son bayramdır. Rabbim cümlemize öyle güzel bayramları nasip eylesin, namazlarımızı ve ibadetlerimizi kabul eylesin? dedi.

Her hafta cumartesi bir başka camide dede- torun, baba- oğul hep birlikte huşu içinde Allah´a olan kulluk borcunu ödemek ve ibadet etmek için toplanılan sabah namazı programında Cami Din görevlisi Bayram Uçak, gönüllü müezzin Yusuf Metin, cami derneği tarafından organize edilen sabahkahvaltısı yapıldı. Kahvaltı sonrası İlçe Vaizi Habil Keske´in yaptırdığı sofra, bereket ve şükür duası ile program son buldu.

 Programa İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Manisa İl Vaizi Ahmet Erdinçli, İlçe Vaizi Habil Keske, Akhisar Anadolu İmam Hatip  Lisesi Müdürü Mahmut Pehlivan,Serdar Denizer Ortaokulu Müdürü Mahmut Binay, İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Cami ye sabah namazına gelen cemaat ayrıca cami avlusunda bulunan Şeyh İsa Hazretlerinin türbesinde de dua ettiler. 


Haber Kaynak : erhan çelik


METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU

NORM ENDER’DEN MANİSA’DA MUHTEŞEM KONSER

MİNİKLER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ