ŞEYH İSA YAZARLIK OKULU 2.YILI BAŞLADI

ŞEYH İSA YAZARLIK OKULU 2.YILI BAŞLADI

Akhisar´da lise öğrenimi gören öğrenciler arasında deneme, biyografi, hikaye ve yönetmenlik konularında meraklı genç yetenekleri tespit etmek, onların eğitim ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Akhisar Belediyesi tarafından kurulan yazarlık okulunun i

Akhisar´da lise öğrenimi gören öğrenciler arasında deneme, biyografi, hikaye ve yönetmenlik konularında meraklı genç yetenekleri tespit etmek, onların eğitim ve gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Akhisar Belediyesi tarafından kurulan yazarlık okulunun ikinci yılı başladı.

Oluşturulan 3 atölyede seçilen öğrenciler 8 ay süreyle çeşitli branşlarda yazarlık eğitimi verilmesi planlanan okulun ikinci yılı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ve Ömer İşçi´nin de katılımı ile Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda saat 13´de başlayan açılış programı öncesi ilk olarak yazarlık okulundan bahseden Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak, ?Bir hayal olarak başlattığımız projemizin 2 yılına başlamaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Geçen yıl şeyh İsa yazarlık mektebimizden eğitim alan öğrencilerden bu yıl da aramızda olmak isteyenler yeni dönemde bizlerle olacaklar. Hocalarımız da eski ve yeni öğrencilerimizi harmanlayıp, tüm birikimlerini ve tecrübelerini aktarmaya çalışacaklar.

Geçen yıl eğitimlerimiz 100 öğrenci ile başladı ve proje bitiminde seçki kurulunca yayınlanmaya değer görülen yazılarımız ve masal anlatım görüntüleri kitaplaştırılarak kültür yayınlarımızın arasına alındı. Bu yıl, 3 atölye ile şeyh İsa yazarlık okulumuz eğitimlerine devam edecek? dedi.

Ardından deneme ve biyografi atölyesinde Fahri Tuna, hikaye atölyesinde Mehtap Altan ve yönetmenlik atölyesinde görev yapacak Batuhan Kurt öğrencilere seslendi.

Yazarlık okulu çok önemsediklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Değerli arkadaşlar yazarlık okulunun ikincisini yapıyoruz, ben yine bir güvenli alan oluşturduğumuzu düşünüyorum. Yeni gelen arkadaşlarımız için söyleyeceğim. Buraya adım atmakla ucu belli olmayan bir yere girdiniz, güvenli bir alana, aynı zamanda da çok zengin bir alan, bunun hakkını vereceğinizi biliyorum. Nasihat vermek haddime değil ama bir büyüğünüz olarak bir şeyler söyleyebilirim. Zaten sizde var olan, açığa çıkacak bizim pek fazla yapacak bir şeyimiz yok. Özellikle buraya girdiğinizde sayı da saymıyoruz, şu kadar insansınız demiyoruz. Tamamen burada nitelikle alakalı bir şey var. Sizler son zamanlarımızda modern insan gibi tanımladığımızda hayatı algılama biçiminizi parçalandığını, bir dönemde bütünü tamamlamakla ilgili gayret sarf edeceksiniz. Sizleri görünce böyle felsefe yapasım geliyor zihin parçalanması dolayısıyla fragmanlar üzerine kuruluyor ama sizler şanslısınız, bu fragmanları bir filme bir kitaba dönüştüreceksiniz. Dolayısıyla bu zihin parçalanmasından siz daha az etkileneceksiniz. Bizim şehrimize ülkemize çok büyük katkılar yapacaksınız. İnşallah buradaki bu okul sizleri daha iyi noktalara gelmek için çok yardımı olacak. Sizdeki cevheri keşfetmekte yardımcı olacaktır, sizlere biz bire bir birşey yapamayız ama siz buradaki yapılan gayretlerle, samimiyetlerle açığa çıkaracaksınız. Bu alan bizim için çok değerli Akhisar Belediyesi bu anlamda çok iş yapıyor ama bizim bu yazarlık okulunda yaptığımız işler bizim için çok önemli. Bunları çok önemsiyoruz. Diğer işler daha ön planda yazarlık okulu kamuoyu tarafından çok dillendirilmeyen bir şey ama müthiş bir iş yapılıyor burada. Bundan sonraki yıllara da sirayet edecek bir şeydir. Şehrimize bakışımızı değiştirecektir bu anlamda ben burayı çok değerli kılıyorum Fahri beye, Mehtap hanıma, Batuhan kardeşime çok teşekkür ediyorum onların önemli bir katkıları olacaktır buraya. Hepinize de çok teşekkür etmek istiyorum inşallah memnum olursunuz inşallah hayırlı olur?  dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ