SOMA DAVASI ÇARŞAMBA GÜNÜNE ERTELENDİ

SOMA DAVASI ÇARŞAMBA GÜNÜNE ERTELENDİ

Akhisar´da duruşması devam eden Soma Davası 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelendi.

Akhisar´da duruşması devam eden Soma Davası 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelendi.

Akhisar´da duruşması devam eden ancak bu gün karar verilmesi beklenen 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının karar davası mahkeme heyetinin yoklama almasının ardından 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelendi. . Dava başladığından bu yana en kalabalık duruşma olan karar duruşmasında yoklama alınmasının ardından mahkeme başkanı hâkim Salih Pehlivanoğlu mahkeme heyetindeki hâkimlerden Tuğşad Buğra Kıyak´ın ani rahatsızlığı nedeniyle oylamaya katılamayacak olmasından dolayı duruşmayı 11 Temmuz Çarşamba Günü 09.00´a erteledi. Hâkim Pehlivanoğlu durumun insani bir durum olduğunu ve gelebilecek her türlü eleştiriye de açık olduklarını belirtirken erteleme kararı salondaki ailelerin büyük tepkisine neden oldu.

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa´nın Soma ilçesi Eynez Maden Ocağı´nda 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 13 Nisan 2015´te Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan çoğu 2 haftalık blok oturumlar halinde olmak üzere 22 duruşmayı geride bırakan Soma maden kazası ceza davasında mahkeme heyeti 9 Temmuz´da kararını açıklaması bekleniyordu. Karar duruşması öncesinde mahkeme salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken duruşma öncesi aileler ve STK´lar salona yürüyüş yaparak geldi. Güvenlik noktalarından tek tek aranarak içeri giren ailelerin karar duruşmasına ilgisi oldukça yoğun oldu. Davayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, HDP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da takip etti.

SOMA DAVASINDA AİLELER NÖBETE BAŞLADI

Bugün kararın açıklanacağı Soma maden kazası ceza davasının üye hâkimlerinden Tuğşad Buğra Kıyak´ın rahatsızlığı nedeniyle ertelenmesi, katılan avukatlarının ve ailelerin tepkisine neden oldu. Aileler sinir krizi geçirirken, avukat Can Atalay erteleme kararını, mahkeme salonunun önüne yerleştirilen parmaklıklara vurarak gösterdi. Aileler ve avukatlar karar açıklanana kadar mahkeme salonu önünde nöbet tutacaklarını açıkladı.  

  Atalay, parmaklıkların bugüne kadar hiç bu kadar yüksek yapılmadığına dikkat çekerek, karar açıklanana kadar mahkeme salonu önünde nöbet tutacaklarını ve tüm Türkiye´yi kendilerine destek olmaya davet etti. Atalay, "Bu parmaklıklar yoktu bugün geldi, bizi bu parmaklıkların arkasından çekin. Biz bu davayı bizden kaçıranlara direndik. Bu çocukları Fethullah´ın cinleri yaktı demeye kadar işi vardırdılar. O lafı ağızlarına geri tıktık. Dava karar aşamasındayken hâkimleri aldılar, tüm Türkiye´ye seslendik; sesimizi duyun, elimizi tutun beraber yol yürüyelim. Biz bu davayı bu aileler, bir avuç insan buraya kadar tuttu ve getirdi. Türkiye´nin kurtuluşunun ancak emeğiyle geçinen yurttaşlarca olacağının somut kanıtıdır bu insanlar. Bugün güya hâkimlerden birisinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek duruşma yine ertelenmeye çalışılıyor. İçeride hep beraber karar verdik biz buradayız arkadaşlar. Biz buradayız, adalet yerini buluncaya kadar buradayız. Gelsinler o kararı yüzümüze okusunlar. Selçuk Kozağaçlı arkadaşımız Silivri zindanında ona Soma Davası´nı niye takip ediyorsun diye sordular ve ondan sonra tutukladılar. Buradaki bütün arkadaşlarımız ve biz de diyoruz ki biz de buradayız. Gözünüz yiyorsa, yüreğiniz varsa bizi de alın. Yarın burada bizden çok daha fazla avukat arkadaş bu ailelerin avukatlıklarını yapmak için hazırlar. Çarşamba sabahı dediler, direniyoruz. Çarşamba sabahına kadar avukatlar ve aileler olarak nöbete başlıyoruz. Buradayız, adalet istiyoruz, Soma için adalet istiyoruz, Türkiye için adalet istiyoruz. Adalet istiyoruz, alacağız? dedi.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ