Soma Davası Duruşması Başladı

Soma Davası Duruşması Başladı

Manisa´nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6´sı tutuklu toplam 51 sanığın yargılanmasına başlandı.

Manisa´nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6´sı tutuklu toplam 51 sanığın yargılanmasına başlandı.

Manisa´nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili duruşma bugün devam edildi. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Soma davasında söz alan Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, bugüne kadar hazırlanan bilirkişi raporlarının hiçbirinin bilimsel bir dayanağı olmadığını iddia ederek, ?O kadar asılsız, o kadar yalan kampanyalar yürütüldü ki süreci etkiledi. 3 buçuk senedir sahte delillerle ceza yatıyoruz. Ben ceza yatmaya razıyım ancak bu şekilde 20 tane de bilirkişi raporu alsak, bilimsel deneylerle facianın oluş sebebi ortaya çıkarılmazsa bir yere varamayız? dedi.

HSK yaz kararnamesi ile tayini çıkan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Soma davasını yöneten Aytaç Ballı´nın yerine Kahramanmaraş´ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte 11 işçinin hayatını kaybettiği davayı yöneten Salih Pehlivanoğlu başkanlığında başlayan davanın öğleden önceki bölümünde mağdur avukatları ve sanıklara söz verildi.


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”