Sulama Projesi? üzüm hasadı Sonrası Hızlanacak

Sulama Projesi? üzüm hasadı Sonrası Hızlanacak

?Akhisar ?Gördes Sağ Sahil ve Arazi Toplulaştırma Projeleri? ne çiftçiden tam destek Hasat bitecek; İnşaat başlayacak

?Akhisar ?Gördes Sağ Sahil ve Arazi Toplulaştırma Projeleri? ne çiftçiden tam destek

Hasat bitecek;  İnşaat başlayacak

 

Akhisar´ın Akselendi Mahallesi´nde vatandaşlarla biraraya gelen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; bölgede süren Arazi Toplulaştırma ve Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulama Projesi hakkında bilgi verdi; çiftçilerden projelere destek istedi. Eker bağlardaki üzüm hasadı biter bitmez her iki projenin de hız kazanacağını söyledi

Manisa Akhisar´ın 13 mahallesini kapsayan ?Arazi Toplulaştırma Projesi? ile ?Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulama Projesi? üzüm hasadı biter bitmez hızlanacak.

Akselendi mahallesinde vatandaşlarla biraraya gelen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; çiftçilere ?Arazi Toplulaştırma? Projesi ile ?Akhisar Gördes Sulama Projeleri? ni anlattı. Her iki projeye de destek isteyen Eker ? ?Hem çiftçimiz için hem de bizim için zor bir süreç olacak. Bunun farkındayız. Ancak proje bittiği zaman herkes memnun kalacak. Daha az sulama gideri ile daha çok ürün elde edilecek. Vatandaşlarımızdan mutlaka mülakatlara girerek; çalışmalarımıza katkı koymalarını bekliyoruz? dedi.

Bölgenin özellikle bağcılık açısından bir hayli zengin olduğunu hatırlatan Eker, projeleri hızlandırmak için hasat sonunu bekleyeceklerini kaydetti. Eker ? Şu anda çiftçimizin en yoğun zamanı. Bir yıllık emeklerinin karşılığını alıyorlar. Onların gelir kaybı yaşayıp; mağdur olmamaları için hasat zamanının bitmesini bekleyeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp bayram sonu çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, tarlaların boş olduğu, tarımın daha az yapıldığı, kış dönemini iyi değerlendirmek istiyoruz? diye konuştu.

Toplulaştırma ve Sulama Projelerinin vatandaşın menfaatine olduğunu belirten Akselendi Mahalle Muhtarı Ömer Akaydın ise çiftçilerin üzerine düşen görevi yapacağına inandığını belirtti; tüm mahalle halkını çalışmalara katılmaya davet etti.

Vatandaşlardan destek sözü alan Ali Fuat Eker daha sonra araziye çıktı. Akhisar-Gördes Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi çalışmalarını inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Gördes Sağ ve Sol sahil maslak yapısını denetledi.

97 bin 660 dekar araziyi kapsıyor

Toplulaştırma çalışmaları ile birlikte yürüyen Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulaması 97 bin 660 dekar tarım arazisini modern sulama ile buluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında 50 km CTP boru; 200 km HDPE boru olmak üzere toplam 250 km boru döşenecek. 80 km de tahliye de kanalı açılacak.

Üzüm sezonunun bitmesiyle hızlanacak projede bahar ayları gelmeden önemli aşama kaydedilmesi amaçlanıyor.

Akhisar-Gördes Sol Sahilin yüzde 87´si tamam

50 bin 400 dekar araziyi su ile buluşturacak Akhisar Gördes Sol Sahil Sulaması´nın ise yüzde 87´si tamamlandı. 159.000 metrelik boru imalatından 132 bin metresi döşenirken; 1068 sanat yapısından 291´i bitirildi. Şu ana kadar Proje kapsamında 16 bin 400 dekarlık tarım arazisine ulaşılırken; bu rakama yılsonuna kadar 6100 dekar daha ilave edilecek. Toplam rakam 22. 500 dekara çıkacak.

Akhisar Gördes Sol Sahil Projesi tamamlandığında üreticinin cebine 2017 rakamları ile dekar başına 448.11 lira daha fazla para girecek. Projenin ülke ekonomisine katkısı ise her yıl 23 milyon 895 bin 144 lira olacak.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”