TARİH AYAĞA KALKACAK, TURİZMİ TETİKLEYECEK?

TARİH AYAĞA KALKACAK, TURİZMİ TETİKLEYECEK?

Sütunlu Yol Projesi Akhisar turizmi için yeniden umut kaynağı oldu.

/resimler/2018-7/25/2137318411297.jpg

Akhisar Belediye  Başkanı Salih Hızlı´nın  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında Gazetecilerle yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısında yeniden gündeme gelen, 2014 seçimlerinden önce Hürriyet Gazetesi´nde  20.02.2014 tarihinde Haldun Akyüz (DHA)  imzasıyla  ?Akhisar´ın tarihi ayağa kalkacak? başlığıyla haber olarak yayınlanan proje Akhisar turizmi için yeniden umut kaynağı oldu.

Adı geçen haberde ?MANİSA´nın Akhisar İlçesi´nde, tarihçi ve arkeologlara göre Thyatira Antik Yolu denen, sütunların aslına uygun olarak ayağa kaldırılması için Belediye ve EK-ART Proje İnşaat firması arasında protokol imzalandı? denilmiş ancak geçen dört yıl içinde sonuca ulaşılmamış, sütunlu yolda bir değişiklik olmamıştı.

Belediye Başkanı Salih Hızlı konu ile ilgili hazırlık ve projelendirme, en nihayetinde de finanse çalışmalarının tamamlandığını belirterek kısa süre içinde ihale edileceğini ve yakın bir zamanda Tepe mezarı mevkiinde bulunan Sütunlu yolun kendi dönemindeki ihtişamına kavuşacağını belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Akhisar esnafı; ?tepe mezarında böylesine bir değişimin gerçekleşmesi elbette ki şehrin turizm hareketliliğine olumlu etki yapacaktır. Şehrin bu ve farklı bölgelerinde turist ziyaretine açılan yerler oluştukça ilçemize gelen yerli ve yabancı turist şehir içinde daha çok kalacak ve şehrimize ekonomik yönden katkı sağlayacaktır? diyerek sütunlu yolun inşası ile Akhisar´ın tarihinin  ayağa kalkacağını ve turizmin tetikleneceğini işaret ettiler. *AGB / Süleyman Kollu


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM