GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Tarım Danışmanları Sahada

Tarım Danışmanları Sahada

Akhisar Moralılar, Rahmiye, Akselendi Mahallelerindeki çiftçileri Akhisar Ziraat Odası Tarım Danışmanları ziyaret ederek bilgilendirdi.

Akhisar Moralılar, Rahmiye, Akselendi Mahallelerindeki çiftçileri Akhisar Ziraat Odası Tarım Danışmanları ziyaret ederek bilgilendirdi.

Akhisar Ziraat Odasında görev yapmakta olan Tarım Danışmanları Aytekin Değirmenci, Kerim Adak ve Tuğçe İyilikeden Moralılar, Rahmiye, Akselendi Mahallelerini ziyaret etti. Çiftçilerin yetiştirmekte olduğu ürünlerde; mısır kurdu, Domates Lekeli Solgunluk Virüsü ve pamukta da thrips hakkında bilgilendirdi.

Danışmanlar çiftçilere, mısır kurdu, mısır bitkisi yapraklarında, sap kısmında galeriler(hastalık) açmak suretiyle zayıf düşmesine, sapların kırılmasına, koçanın yere düşmesine ve dolayısıyla ürün kaybına neden olduğunu ifade ettiler. Pamukta trips bitkinin özsuyunu emerek verimin düşmesine sebep olduğunu ve Domates Lekeli Solgunluk Virüsünün ise domates bitkisinin büyümesine engel olduğunu dile getirdiler. Akhisar Ziraat Odası Başkanı ve Manisa İl Ziraat Odası Koordinasyon Başkanı Ahmet Akbuğa, ?Tarımsal ürünlerimizi hastalık ve zararlılardan korumak için doğru ilacı, doğru zamanda, uygun dozda bekleme süresine dikkat ederek uygulamamız gerekmekte. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız da üreticilerimize arazide devamlı olarak bu konuda danışmanlık desteği veriyor.? diye belirtti.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ