Tek Millet İki Devlet´in kalbi Manisa´da attı

Tek Millet İki Devlet´in kalbi Manisa´da attı

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen ve TADDEF´in (Türkiye-Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu) işbirliğiyle Tek Millet İki Devlet Kardeşlik Projesi 15-19 Eylül tarihleri arasında Manisa´da gerçekleşti.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen ve TADDEF´in (Türkiye-Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu) işbirliğiyle Tek Millet İki Devlet Kardeşlik Projesi 15-19 Eylül tarihleri arasında Manisa´da gerçekleşti. Proje Azerbaycan´dan ve Türkiye´den katılacak Şehit ve Gazi çocukları ile basın mensuplarının Çanakkale Şehitliği´ni ziyaret etmesiyle son bulacak. Projeyle ilgili görüş ve temennilerini dile getiren Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Özen, Azerbaycan ile Türkiye´nin kardeş iki ülke olduğunu ve bu can kardeşliğini yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydederek bu birlik ve beraberliğin Türk Dünyası´nı daha da güçlü kılacağını belirtti.

Tek Millet İki Devlet Kardeşlik Projesi Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği´nin organizasyonu ve ev sahipliğinde Obasya Türkmen Obasında düzenlenen Medya-Türk Şenliği ile başladı. Şenlik Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile dernek yönetim kurulu üyeleri, Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım, Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas, TADDEF kurucu Başkanı Seyfettin Ayakyay, Obasya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pala, basın mensupları, Azerbaycanlı Şehit ve Gazi Ailelerinin çocuklarıyla vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Şenlik öncesi gerçekleşen Medya Çalıştayı yapılırken Çalıştay´da Türk Dünyası´nın önemi vurgulandı. Azerbaycan´dan gelen konuklar Obasya Türkmen Obasına yoğun bir beğeni ve ilgi gösterdiler.

MANİSA VALİLİĞİ´NDEN HOŞGELDİNİZ YEMEĞİ

Çalıştay´ın ardından Manisa Valiliği tarafından verilen konuklara ?Manisa´ya hoşgeldiniz? yemeği düzenlendi. Yemeğe Manisa İl Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Şehzadeler İlça Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, TADDEF Genel Başkan Yardımcısı Seyfettin Ayakyay, Azerbaycanlı konuklar, Gaziler ve basın mensupları katıldı. Azerbaycanlı konukları Manisa´da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisa İl Vali Yardımcısı Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyelerine önemli bir projeyi gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından teşekkür plaketlerinin takdim edilmesiyle yemek programı sona erdi.

SALİHLİ VE AKHİSAR´DA UNUTULMAYACAK BİR GÜN YAŞADILAR

Proje kapsamında Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği´nin ev sahipliğinde Azerbaycan´dan gelen konuklar Manisa merkez dışında Salihli, Akhisar, Kula ve Köprübaşı ilçelerinde tarih, kültür ve sosyal gezi izlenimlerinde bulundular.

Proje kapsamında ziyaret edilen yerlerden biri de Salihli Sardes Antik Kenti, Bintepeler Lidya Tümülüsleri ve Salihli Kent Müzesi oldu. Salihli Belediyesi yetkililerinin destekleriyle Romalılardan kalma eserleri ve Türk gelenek ve göreneklerini yaşatan eserleri inceleme, yerinde görme imkanı bulan Azerbaycanlı konuklar Sancaklı İğdecik´te düzenlenen Bağbozumu Yörük Türkmen Şenliğine de katıldıktan sonra Akhisar Belediyesi yetkilileri tarafından Akhisar´da gezdirildiler. Müze ziyaretinin ardından Akhisar´ın meşhur köftesini de tadan konuklar Gölet´in muhteşem tabiat güzelliğine hayran kaldılar.

GÜVEN, AZERBAYCANLI KONUKLARI KULA´DA AĞIRLADI

Proje kapsamında düzenlenen programların 4. Gününde Azerbaycanlı konuklar Kula´ya gelerek Kula kaymakamı Osman Güven ile kahvaltıda buluştu. Kula ilçesi Egemen tesislerinde yapılan kahvaltıda konuşan Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı İrade Abbasova ?Bizi Manisa ile buluşturan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneğine teşekkür ediyor ve bugün bizleri Kula´da ağırlayan Kaymakamımız Osman Güven e çok teşekkür ediyorum. Dedi. Bizler Kardeşiz ve ebedi kardeş kalacağız. Dedi

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen ?Bugün misafirlerimiz ile birlikte Kula´da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz iki devlet tek milletiz ve ebediyete kadar bu can kardeşliği böyle devam edecek? dedi

MÜZİKTE DE TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ DORUKTAYDI

2017 ? 2018 Eğitim Öğretm yılının başlaması ile birlikte Azerbaycan´dan gelen konuklar Kavacık mahallesindeki Kavacık İlkokulunu ziyaret ederek oradaki öğrenciler ile bir araya geldi. Burada İlkokul öğrencilerine Azerbaycan´dan gelen gazi çocukları Azeri Türkülerden oluşan mini bir konser verdi.

KULA-BAKÜ KARDEŞ OKUL PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

İki ülkenin dostluğunun yıllarca süreceğini ifade eden Kula Kaymakamı Osman Güven, Azerbaycan´dan İlçemize gelen misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugün 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile misafirlerimiz ile Kavacık ilkokulumuzu ziyarette bulunduk. Buradaki öğrencilerimiz ile Azeri Gazi çocuklarımız bir araya geldi. dedi

Güven "Biz Azerbaycan ve Türkiye ezelden beri dostuz. Dostluğumuz sonsuza dek sürecek. Bizler kardeşlerimiz olan Azerbaycanlılarla ilişkilerimizi geliştirmek istiyor ve iki ülke arasındaki dostluğun temellerini daha sağlam tutmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Bizde Kula heyeti olarak Azerbaycan´a ziyarette bulunmak istiyoruz ve bunun çalışmasını bugünden itibaren başlatacağız dedi.

Kavacık İlkokulunu ziyarete Kula Kaymakamı Osman Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen, Azerbaycan Gazi Kadınlar Birliği Başkanı Rada Abbas, TADDEF Genel Başkan Yardımcısı Seyfettin Ayakyay, Azerbaycanlı Şehit ve Gazi çocukları, Şehit eşleri ve Gazi Kadınlar, Azerbaycanlı ve Manisalı basın mensupları ve Kula´daki Basın mensupları katıldı.

MERGEN; ?KARABAĞ´A BATI DÜNYASI SEYİRCİ KALMAMALI?

Azerbaycanlı konuklar Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen´in de konuğu oldu. Karabağ´da uygulanan insanlık dışı uygulamalara tüm dünyanın duyarlı olması gerektiğini kaydeden Başkan Zafer Mergen, ?19 Eylül Gaziler gününü kapsayan hafta içerisindeki bu ziyareti çok önemli buluyor ve düzenlenen projeyi destekliyoruz. Gazilerimiz vatan ve devletimizin bekası için canını ortaya koyan kahramanlarımız. Bu vesile ile tüm Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü´nü kutluyorum? dedi.

AZERBAYCANLI KONUKLAR KÖPRÜBAŞI´NA HAYRAN KALDI

Türklerin Orta Asya´dan Anadolu topraklarına girdikten sonra ve günümüze kadar gösterdiği kahramanlıklarla büyük bir örnek teşkil ettiğini belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen Gaziler ve Şehit aileleri için ne yapılsa az olacağını belirtti. Mergen, ?Projeyi düzenlediği için öncelikle Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyelerini canı gönülden kutluyorum. Bu tür sosyal, kültürel ve tarihimize yön veren, milli ve manevi değerlerimizi yaşatan projelere desteğimiz devam edecek. Ayrıca projeye işbirliğiyle desteğini gösteren TADDEF yetkililerini de kutluyor, Köprübaşı´na gelen Azerbaycanlı konuklarımız ile Manisa´dan onlara eşlik eden Manisalı basın mensupları ve Şehit ailelerine hoşgeldiniz diyorum? diye konuştu. Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen´e gösterdiği destek ve konukseverliğinden dolayı teşekkür eden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği başkanı Hakan Özen, ?Zafer Mergen Başkanımız örnek bir Belediye Başkanı duruşu sergiliyor ve vatandaşla bütünleşen, her zaman hizmetin en iyisini sunmaya çalışan bir yerel yönetici. Bugün de proje kapsamında bizleri Köprübaşı ilçemizde konuk etti teşekkür ediyoruz? dedi. Köprübaşı ilçesinin bir doğa cenneti olduğunu kaydeden Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas ise Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ile ekibini Azerbaycan´a davet ederek kendisine plaket takdim etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK