THYATEİRA ROMA CADDESİ SÜTUNLARI İKİNCİ ETABI BAŞLADI

THYATEİRA ROMA CADDESİ SÜTUNLARI İKİNCİ ETABI BAŞLADI

Dünya´nın en yüksek medeniyeti Lidyalılara ev sahipliği yapan Akhisar, Thyateira´da (Tepe Mezarı) sütunların ayağa kaldırılması projesinde ilk bölüm sona erdi.

Dünya´nın en yüksek medeniyeti Lidyalılara ev sahipliği yapan Akhisar, Thyateira´da (Tepe Mezarı) sütunların ayağa kaldırılması projesinde ilk bölüm sona erdi. 5 ayaklı ilk sütunların ayağa kalkmasının ardından 7 ayaklı sütun çalışmalarına da başlanan yapının kısa süre içerisinde ayağa kalkması hedefleniyor.

İncil´de Batı Anadolu´da olduğu anlatılan yedi kiliseden birine de ev sahipliği yapan Thyateria, Güney Kore başta olmak üzere birçok dünya ülkesinden ziyaretçileri ağırlıyor. İnanç turizmi açısından Ege Bölgesi´nin önemli noktalarından birisi olan Akhisar´da kuzey-güney doğrultulu sütunlu Roma caddesi tekrar canlandırılıyor.

Akhisar Belediyesi tarafından yaptırılan Roma Caddesi sütunlarının kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Uluslararası Tarihi Anıtlar Onarım Kuralları olarak bilinen ?Venedik Tüzüğü? ne göre yapılan tarihi Roma caddesi sütunu hakkında bilgiler veren Restoratör Taş ustası Mehmet Limon, ?Thyateira Roma Caddesi geçen yıl Kasım ayında başlamış olup projenin 1 yıllık süreci vardı. Etap olarak ayrılmıştı. Birinci etabı şimdilik tamamladık, ikinci etabın da malzemeleri geldi. İkinci etapta 7 sütundan ve 5 kemerden oluşuyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor, özgün malzeme mermer olduğu için bunu temin noktasında biraz zorlanıyoruz. Anıtların onarılmasında, eski ve yeni yapıları birlikte kullanırken aynı görünümü elde edemiyoruz. Venedik Tüzüğü´ne göre yapılması gerekli herhangi bir eklemenin mimari kompozisyondan farkı anlaşılabilmeli ve gününün damgasını taşımalıdır. Hedefimiz en yakın zamanda hava koşulları el verdiği sürece bir şekilde en kısa vadede tamamlayacağız? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM