T.M AKHİSARSPORDA YENİ MALATYA HAZIRLIKLARI BAŞLADI

T.M AKHİSARSPORDA YENİ MALATYA HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Spor Toto Süper Ligi 31´inci haftasında Yeni Malatyaspor ile oynayacak olan Teleset Mobilya Akhisarspor hazırlıklarına başladı.

Spor Toto Süper Ligi 31´inci haftasında Yeni Malatyaspor ile oynayacak olan Teleset Mobilya Akhisarspor hazırlıklarına başladı. Yeşil-siyahlılar´da Yılmaz Atabarut Tesislerindeki mutlak galibiyet diyerek yaptıkları idmana Bilal Kısa, Serginho, Mustafa Yumlu, Eray, Caner Osmanpaşa, Daniel Larsson ve kaleci Fatih Öztürk dinlenmede olduğu için çıkmadı. İdman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan T. M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Yeni Malatya maçına daha konsantre olup 3 puanı alan taraf olmak istediklerini belirterek Ziraat Türkiye Kupasında final oynayarak final heyecanını da yaşamak istediklerini belirtti.

T. M. Akhisarspor Teknik Direktörü daha sonra şöyle devam etti,  ?Zorlu haftalar bizim için hem kupa ve lig birleşince bizim özellikle son haftalar oldukça zor oldu. 1 hafta 3 maç oynamak bazı oyuncularımız hafta sonunda Göztepe maçında sıcakla birleşince maçın devamında bir yorgunluk oluşturdu. Bu  tabiki her iki taraftada Hem finale çıkıp hem ligde de kazanmak istiyorduk ama kazanamadık.

ORTA SAHADA ÇOK BÜYÜK BİR SIKINTI YAŞADIK

Kaybetmedik de bu da önemliydi yani her puan değerli. Bundan sonraki haftalara baktığımızda alacağımız üç puan bizi çok daha rahatlatacak. Tabiki biz bunun peşindeyiz, bunun için çalışıyoruz. Önemli eksiklerimiz vardı açıkçası aynı mevkiinden özellikle orta sahada çok büyük bir sıkıntı yaşadık. Yavaş yavaş oyuncularımızın dönmesini bekliyoruz o bölgedeki. O bizim için tabiki sıkıntı oldu yani Serginho, Bilal Kısa, Soner, Eray 4 tane merkez orta saha oyuncusunun birden sakat olması. Bu haftada Sissoko cezalı, üst üste bu aynı bölgeden oyuncuların oynama ihtimalinin azalması bizim için tabiki zor oldu. Ama bu haftayı daha iyi geçireceğiz, daha iyi çalışacağız, daha iyi hazırlanacağız. Yani bir haftalık bir süre var önümüzde. Hem dinlendireceğiz hem çalıştıracağız. Yeni Malatya maçına daha iyi daha sağlam bir şekilde konsantre bir şekilde çıkacağız? dedi.

Son haftalardaki maçlarıda değerlendiren Okan Buruk, ?Sadece bizim değil bizim altımızda çok fazla takım var. Biz 35 puandayız, Bursa 36 ve Antalya 35 puanda sayarsak diğer 32´li olan takımlar 3 tane 32 puada takım var, tabi  orada zor bir haftalar başlıyor.4 haftalık periyot,  Güzel olan tabiki 35 puanda olan takım biziz. Altta olan takım bir biz değilizüstte olan takım biziz bunun içinde bizim çok çabuk bir şekilde galibiyet alıp 38 baraj puanına çıkmamız gerekiyor. Tabiki ne kazanacak, kim ne kadar kazanacak, herkes birbirleri  ile oynanacağı  maçlar da var, büyük takımlarla oynanacak maçlar var.

GALİBİYET ALARAK YUKARIYA ÇIKMAK İSTİYORUZ

Zorlu haftalar herkes için geçerli. Ama biz  İnşallah takımımıza güveniyoruz, en kısa zamanda bir galibiyetle yukarıya çıkmayı planlıyoruz? dedi. Beşiktaşspor ile fenerbahçenin Ziraat kupası karşılaşmasında yaşanan şiddet olaylarınıda değerlendiren Buruk ?Yani şöyle bakmamız lazım , şiddete hepimiz karşıyız, herkes karşı aleyhinde konuşuyor. Ama sonuçta şiddet devam ediyor, yani bunun için daha sağlam daha güçlü kararlar alınması gerekiyor. Futbol içindeki paydaşların herkesin, tabiki hep bunu konuşuyoruz ama sadece konuşmada kalıyor. Ama stadlarda farklı şeyler yaşıyoruz.

Fanatizmin yükselişinin olduğunu görüyoruz, yani üzücü olan bu. Yani bunu sadece stadlarda değil, sosyal medya üzerinden de bunu görüyoruz, dışarda sokaklarda da bunu görüyoruz. Dışarda inanılmaz bir fanatizm var, insanlar ne söylediklerini ne konuştuklarını, ne yazdıklarını bilemez hale gelmişler.  Herkese  burada gerçekten profesyonel bir hayat var, herkes kendi ekmeğini düşünüyor, her oyuncu en iyisini yapmaya çalışıyor, her takım en iyisini yapmaya çalışıyor. Artık tabiki futbolun bir oyun olarak bakmamız onu stada gittiğimiz de bir oyun olarak seyretmemiz en önemlisi dışarda da bunu anlamak gerekiyor. Kim kazandı, kim kaybettiğinden  çok maç güzel miydi, değil miydi  bu daha önem kazanması gerekiyor. İnşallah bunada kavuşuruz Sadece stadlarda değil, normal hayatta da zaten özellikle Büyükşehirlerde bunu daha fazla görüyoruz. Şiddet normal hayatta da var, insanlar şiddete gitgide yakınlaştı yani bizim hepimizin daha sakin daha anlayışlı birbirine hoş görülü olması gerekiyor. İnşallah önce sokakta başlayıp daha sonra statlara taşırız? dedi.

OKAN BURUK, FİNAL HEYECANINIDA YAŞAMAK İSTİYORUZ  DEDİ

 

Son günlerde sspor yorumcularının Kupanın direk T.M. Akhisarspor´a verilmesi ile ilgili yorumları da  değerlendiren Buruk, ?Bizler final oynamak istiyoruz işin başında, final oynamak için kaldık. O final heyecanını da yaşamak istiyoruz açıkçası. Kupa kazanmak güzel ama inşallah Allah final oynayıp kupa kazanmayı bize nasip eder. Bu daha çok hoşumuza gider? dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ

AKHİSARSPOR 3 PUANI TEK GOLLE ALDI