Ülkü Ocakları Kızılay´a Kan Bağışında Bulundu

Ülkü Ocakları  Kızılay´a Kan Bağışında Bulundu

Akhisar Kaymakamlığı önünde kan bağışı alan Kızılay Kan merkezine Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Çağlar Arabacı, yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte kan bağışında bulundular.

Akhisar Kaymakamlığı önünde kan bağışı alan Kızılay Kan merkezine  Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Çağlar Arabacı, yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte kan bağışında bulundular. Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Çağlar Arabacı, yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından başlatılan uyuşturucu ile mücadele kapsamında Ey Türk Gençliği  ?Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme! Uyuşturucuya verdiğimiz her can, Teröre verdiğimiz her candan farksızdır. Bu sebeple yeni cephemizin adı Uyuşturucuya Hayır diye başlatılan  projesine destek vermek için Manisa Kızılay Kan Merkezine kan bağışı yaptı. Ülkü Ocakları yönetim kurulu Tahir Ün caddesinde Kızılay kan merkezininin aracının yanında bastırdıkları broşürleri vatandaşlara dağıtarak, Kızılay Kan Merkezine kan bağışı bulunarak destek vermelerini talep ettiler. Ülkü Ocak Başkanı Çağlar Arabacı ?Günümüzde uyuşturucu ve türevlerine olan ilgi her geçen gün artmakta ve gençliği avuçlarının içine almaktadır. Bu sorunun yaşandığı ülkelerden biriside malesef ülkemiz Türkiyedir. Bu sorun ile mücedele edilmediği takdirde vatanımızın geleceği olan gençlerimizi  kaybedebiliriz. Ey Türk Gençliği  ?Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme! Uyuşturucuya verdiğimiz her can, Teröre verdiğimiz her candan farksızdır. Bu sebeple yeni cephemizin adı Uyuşturucuya Hayır diyerek Manisa Kızılay Kan Merkezine, yönetim kurulu ve üyelerimiz ile birlikte destek vermek için kan bağışında bulunduk" dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, Akhisar Ülkü ocaklarının ve vatandaşların gönüllü kan bağışcısı olması nedeni ile Hemşireler Sadık Kılıçkaya, Tarık Avcı, Murat Özdemir, ulaşım sorumlusu Türker Benli ve İsmail Çeçen´den oluşan ekip kan bağışı alır iken Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Ayhan Öteyüzoğlu ise ?Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ayhan Öteyüzoğlu  "18?65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg`ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8` i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya  ve Türkiyede her zaman yangın,Sel, Deprem gibi afetlerde vatandaşın yanında olan  Trafikkazasında Dilaliz hastasında ve hatta bir çokkan ihtiyacına cevapverecek olan türkiyenin ihtiyacıolan kan için Akhisar Halkını kan Bağışına davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

ÖZEL MEDİGÜN HASTANESİ’NDEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİNE ZİYARET

ÖZEL MEDİGÜN’DEN YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

“RAMAZANDA ORUÇ TUTANLAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”

DERMATOLOJİ UZMANI DR. HAROVA MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

"AYAKTAN KEMOTERAPİ ÜNİTESİ” HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER