ULUSOY ?GERİYE BAKMIYORUZ ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ? DEDİ

ULUSOY ?GERİYE BAKMIYORUZ ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ? DEDİ

Akhisar Ticaret ve sanayi Odası tönetim kurulu başkanı Dr. Mehmet Ulusoy 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü kapsamında ATSO hizmet binasında Akhisar da hizmet veren yerel ve ulusal basın mensuplarını misafir etti.

Akhisar Ticaret ve sanayi   Odası tönetim kurulu başkanı  Dr. Mehmet Ulusoy 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü kapsamında ATSO hizmet binasında Akhisar da hizmet veren yerel ve ulusal basın mensuplarını misafir etti. ATSO yönetin kurulu başkanı ve yönetim kurulu meclis başkanı ile birlikte basın mensuplarını konuk eden başkan Dr. Mehmet Ulusoy basın mensuplarının sorularınıda cevapladı ve  önlerindeki hedeflerinin Akhisar´a 4 yıllık üniversiteyi kazandırmak olduğunu belirterek şöyle devam etti; ? seçildikten sonra bir takım açıklamalarda bulunduk ama soru almayacağımızı dile getirmiştik, nedenide ortadaydı.Yeni bir yönetim kurulu olarak göreve geldik  üstlendiğimiz görevin bilincindeyiz fakat olaylara hakim değildik. Bu sürecte mevcut projeleri inceledik, durumu gördük ondan sonra sizlerle soru cevap şeklinde sizin istediğiniz arzu ettiğiniz tarzda görüşelim birşeyleri birlikte değerlendirelim istedik onun için davet ettik hepiniz hoşgeldiniz.

DEVAM EDEN PROJELERİ BİTİRECEĞİZ

 Doğal olarak bizden önce başlayan projeleri devam ettirim bitirmemiz lazım. Bu amaç doğrultusunda biz durumu inceledik, incelediğimizde gördüğümüz tablo sizler ile paylaşacağım,  merkez çarşıdaki mevcut projede yerin altında 2 katlı oto park var biliyorsunuz, üst tarafta dükkanlar ve otel projesi, yapılan kazıların neticesinde Bizans dönemine Roma dönemine ait bir takım tarihi eserler tesbit edilmiş. Bu vakıflar bölge müdürlüğüne iletilince ordan bir üst yazı ile bize gelen yazıya göre inşaat tamamen durduruldu şuan oarada hiç biş işlem yapılmamakta. Vakıflar bölge müdürlüğü aynı zamanda müze müdürlüğüne yazı yazmış onlardan çıkan tarihi eserlerin gerçekten tarihi esermi doğal olarak bir takım kalıntılarmı olduğunu rapor istemişler ondan koruma kazısına başlandı. Bu süreç ne kadar sürecek hangi dönemde bitecek. Bununla ilgili şu anda bir belirsizlik ortada eğer oradaki kazılar sonucunda 1 derece kentsel sit sonucuna varılacak olursa orada hiç bir işlem yapamıyacağız bugüne kadar harcadığımız paralar harcanmış olacak. O haliyle belki orada kazı çalışmasıyla oradaki tarihi eserler gün güzüne çıkarılacak böyle bir durum ortaya çıkacak birinci seneryo ve tablo bu. 2. Seneryo Arkoloji 2. Derece sit çıkacak olursa o zaman şarlı izin verecekler büyük ihtimalle otoparkları iptal edecekler, projemiz onun dışında devam edecek yer altındaki 2 katlı oto park projeden çıkacak. Eğer 3. Derece arkoloji sit olarak ilan edilirse raporlandırma o yönde olursa bu seferde projenin devamı yönünde bize raporla bildirecekler  ama bu sür6en ne kadar sürecek 6 aydamı yoksa 1 yıldamı bitecek onun ile ilgili bir belirsizlik var top bizden çıkmış durumda.

135 BİN TL. KİRA PARASI ÖDEMİŞİZ,

Gelelim olayın farklı tarafına projelerde devam esas gerçekten yani bir önceki yönetimin tasarrufu bu yöndeydi biz buna sahip çıkmıyoruz yapmıyacağız demek son derece yanlış böyle bir gelenek ve kültür olamaz. Ancak mevcut haliyle inşaata başlamadan biz kira ödemeye başlamış bu kültür olmaz, bu güne kadar 135 bin Tl. Kira parası ödemişiz, mevcut haliyle vakıflara ve kira sözleşmemiz hala devam ediyor. Doğal olarak ortada bir takım müzbir sebeplar var biz Vakıflar bölge müdürlüğü ile görüşüp, bu şekilde dileğimizi iletim en azından şu dönemde kiranın durdurulmasını isteyeceğiz bizim isteğimiz bu doğrultuda olacak,  onlar ne karar verecek göreceğiz  o konuda bir şey diyemiyorum. Onun dışında mevcut haliyle buraya son hakediş 895 bin TL. Para yatırılmış, ben inşaat sektöründen biri  değilim benim görüştüğüm 168 tane fora kazık çakılmış, Ali Özçelik beyle görüştüm inşaatın danışmanlığını o arkadaşımız yapıyormuş. 168 tane fora kazık çaıldı başkanım dedi.Anıtların özellikle bir takım istekleri varmış merkezi sitem soğutma  istiyorlarmış onun için de bir takım harcamalarla şuna bizim harcadığımız rakam 1 milyon 350 bin lira. Bu rakam bizim projenin durması halinde geri alabileceğimiz bir rakam değil, bu rakam artık odamızın kasasından çıktı bundan sonraki süreçte ne olacak nasıl bir sonuç elde edeceğiz göreceğiz bu belirsizlik netleştiğinde durum daha da ortaya çıkacaktır. Gelelim daha önceki yönetim tarafından alınan tarihi evle ilgil yapılan işlemler yeni bir süreç değil önceki dönemde yapılan işlemler, o da  haliyle duruyor bekliyoruz işallah ordada bir şeyler yapılacak. Biz yola çıkarken hepimizin söylediği ifade ettiği üniversite projesi var, bunu sadece Mehmet bey değil bende söyledim başkan adayı olmadığım halde söyledim özellikle yanımda olan İsmail bey, Zeynep hanımında üniversite projesi var, üyelerimizi ziyarette çünkü bunun bir gereklilik olduğu ortaya çıkmıştı.

ÜNİVERSİTE KİŞİLERİN DEĞİL HERKESİN PROJESİ

Üyeleri ziyarete gidiryosunuz belirli konuları anlatıyorsunuz dertlerini dinliyorsunuz bakıyorsunuz çok ilgili değiler, ama Üniversite ile ilgili buraya 4 yıllık fakültenin kazandırılmasıyla ilgili projenizi anlattığınızda herkes pür dikkat dinliyor ve bu konuda hep firikiz herkesin bu porjeye desteği var, şimdi bu sadece kişilerin  benim veya  Mehmet beyin veya diğer başkan adaylarının projesi değil bu Akhisarın projesi. Bunu metanetiyle kabul edip sadece  kişilerin projesi olarak gözetmeyin Akhisarın projesi öncelikle bu Akhisarın projesi. Bu konuda benim istişarede bulunduğum her kişi bunuda söylemek istiyorum  Valimizden belediye başkanımıza, Kaymakamımıza odabaşkanlarına Vekillerimize iş adamlarıyla organizedeki bir çok iş adamıylada bu süreçte görüştüm herkesin sahiplendiği bir proje bu, Bunu el birliği ile yapacağız bunu sadece ticaret odası yapmayacak onuda yanlış algılamayın. El birliği ile tüm kurumlar bir araya gelip bunun bitirilmesi konusunda üzereine ne düşüyorsa yapması gerekli bence.

. BİZ BU PROJEJİ ALLAHIN İZNİ İLE BİTİRECEĞİZ

Gördüğüm  aldığım itiba da o yönde herkes bu konuda destek verecek bize ve biz maddi olarak doğal olarak bu işin birde maddi tarafı var, odamızın maddi olarak çok beklediği noktalardamıyız değiliz yani bu projeye tek başına bitiremeyiz ama biz enerji olarak efor olarak tüm çabamızı bu konuda harcayacağız bundan kimsenin tereddütü olmasın. Yönetim kurulumuz ilk yaptığımız meclis toplantısı sonucunda meclisteki tüm üyelerimizin bu konuda desteği var bize  bir kişi çıkıpta bu proje yanlıştır biz bunu desteklemeyiz demedi sayın başkanımda idare etti meclis toplantısında artık seçimden sonra oradaki atmosferde farklar da bitti seçim  dönemi bitti. Artık geriye bakmıyoruz önümüze bakacağız oradaki 24 tane meclis üyesi arkadaşımızbu konuda  destek verdi. Biz bu projeji Allahın izni ile bitireceğiz, üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapacağız bu konuda kimsenin şüphesi olamasın? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ

ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI