GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Vicdan Sızlatıyor

Vicdan Sızlatıyor

Akhisar´ımızın tarihi binalarından olan, hepimizin bildiği isimle kız sanat okulunun durumu vatandaşın yüreğini sızlatıyor?

Akhisar´ımızın tarihi binalarından olan, hepimizin bildiği isimle kız sanat okulunun durumu vatandaşın yüreğini sızlatıyor?

Kız meslek lisesinin olduğu alan cumhuriyetin ilk yıllarında halkevi daha sonraki yıllarda Cumhuriyet Halk Fırkasının Akhisar´daki idari merkezi olarak 5. Genelkurmay başkanı Abdurrahman Nafiz Gürmen paşa tarafından hizmete açıldı. Uzun yıllar bu bina Cumhuriyet Halk Fırkasına hizmet etti.

Osmanlı döneminde kilise olan binanın bahçesinde Yunanistan´a dönen o zamanların Rum gençlerinin bıraktığı futbol toplarıyla rahmetli terzi Ziya Tepeci´nin de içinde bulunduğu sanatkârlar İdman Yurdu futbol takımının idman yapıp futbol oynağı bir alandı. Akhisar´ımızda kurulan ilk futbol takımı olan sanatkârlar İdman Yurdu burada maçlarını yapıyordu. Yaklaşık 60 yıl Akhisar´ımızın kız evlatlarına eğitim veren,  onları geleceğe yetiştiren, sayısız değerli öğretmen ve binlerce on binlerce kız öğrenci yetiştiren bu okulumuz daha sonra öğretmen evi olarak kullanıldı. Bir dönem Çıraklık eğitim merkezi ve meslek lisesi ek bina olarak kullandı. Yaklaşık 7 yıldan beri de kaderinin ne olacağını beklemektedir. Bu ilim irfan yuvasının bugünkü hali ise içler acısı durumda. Tinercilerin ayyaşların yuvalandığı bu bina tam bir virane görünümdedir.

Çevrede yaşayan vatandaşların şikâyetleri her geçen gün artarak devam etmektedir. ?Buna dur diyecek yetkili yokmu?´ diye şikâyet etmekteler. Akhisar Altıeylül Gazetesi olarak sorumlu gazetecilik anlayışıyla buradan yetkililerimizi uyarıyoruz.

Vatandaş soruyor; ?Bu rezil durumdaki binayla ne zaman ilgilenilecek ve kamuoyunu aydınlatıcı bilgi vereceksiniz. Şehrimizin merkezindeki bu tarihi bina geniş arsasıyla her türlü hizmeti verecek kapasitededir. Akhisar´ımızın yüz akı binalarından olabilir. Karar verenleri uyarıyoruz, vakit geçmeden bu bina için çözüm yolları arayınız, gerekli tedbirleri alınız.?

 Akhisar Altıeylül Gazetesi olarak önerimiz, bu eğitim yuvasının yine eski günlerdeki gibi eğitime hizmet etmesidir. Eğer bu mümkün değilse Akhisar´ımızın, kamunun menfaatine bir proje çerçevesinde değerlendirilmesi sızlayan vicdanları rahatlatacaktır. Akhisar´daki tüm karar verenleri duyarlı olmaya davet ediyoruz.


Haber Kaynak : semih gürmen

MURAT ŞIRNAK
21.08.2017 09:58:46
Tek kelime ile şehrimizin önde gelenlerinin ayıbıdır.


EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

YENİ DÖNEMİN İLK MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İLÇE PROTOKOLÜ BAYRAMLAŞTI

AKHİSAR’DA YENİ DÖNEMİN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ATSO’DAN BAYRAM MESAJI