GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

?YAŞASIN KADININ DAYANIŞMASI?

?YAŞASIN KADININ DAYANIŞMASI?

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma gruplarının kamuoyuna tanıtım toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma gruplarının kamuoyuna tanıtım toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantının açılışını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreteri Ganime Sert, ?Tek gündem maddesinden oluşan toplantımızı salt çoğunluk sağlandığı için açıyorum? diyerek yaptı. Daha sonra Kent Konseyi Meclisi Genel Sekreteri Umut Ak, ?Yeni dönemdeki çalışmalarınızda Kent Konseyi Meclisi Başkanı ve Yönetim Kurulu adına sizlere başarılar diyorum? diye konuştu.

Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Pehlivan, ?Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma yönetmeliğini hazırlamış ve yürütme kuruluna sunmuş bulunmaktayız. Görev dağılımını gerçekleştirdik. Kadın Meclisi Başkan Yardımcılığına Reyhan Erdoğmuş´u, Genel Sekreterliğe Ganime Sert´i seçerek yürütme kuruluna sunduk. Çalışma grupları; Kadın ve siyaset çalışma grubu temsilciliğine Yasemin Kasacı, Kadın el emeği ve istihdam çalışma grubu temsilciliğine Ayşen Uçar, Kadın kültür, sanat ve eğitim çalışma grubu temsilciliğine Gülsüm Kaya seçildi. Pehlivan, ?Bugün burada yanımızda olan sesimizi basın yoluyla duyacak olan Akhisar´daki tüm kadınlarımız, sizleri çözüm ortağı olmaya ve birlikte çözüm projeleri üretmeye davet ediyoruz. Sizleri, çalışma gruplarımızda birlikte çalışmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz? dedi.

Kadın ve Siyaset Grubu Temsilcisi Yasemin Kasacı, ?En az 3 adet çalışma grubu oluşturma adına ben ve arkadaşlarım bu çalışma grubunu oluşturduk. Grubumuzun amacı, toplumsal yaşamımızın tüm alanlarında kadınlarımızın kendilerini ifade etmelerini sağlamaktır. Kadınların haklarını arama ve geliştirme konusunda eksikliklerini bilebilmesi ve toplumsal olaylara çözüm ortağı olabilmesi bizim grubumuzun temel amacıdır. Erkek egemen hayata son verebilmek adına yönetimlerde söz sahibi olabilmek için kadınların toplumsal eşitsizliğine farkındalık oluşturabilmek için çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle çalışmalar yapılacaktır. Tüm kadınlarımıza çalışma gruplarımızda çalışmaya davet ediyoruz? diyerek çalışma grubundaki arkadaşlarını tanıttı. .

Daha sonra Kadın El Emeği ve İstihdam Çalışma Grubu Temsilcisi Ayşen Uçar, ?Kentimizde kadınların el emeğinin değerlendirilmesi,, el emeklerinin tanıtılarak yeniden canlandırılması, kadınlar için el emeği kooperatiflerinin kurulması için çalışmaların yürütülmesi, kadınların her mahallede üretim yapabilecekleri atölyelerin oluşturulması, ulusal ve uluslararası tanıtımların yapılması, kadın iletişimi artıracak eğitim kursların yapılması, kursların açılmasına öncülük edilerek meslek edindirme kurslarının açılması, kadın istihdamının arttılması için protokollerin imzalanması çalışmalarını yapacağız? konuşmalarını yaparak çalışma grubundaki arkadaşları tanıttı.

Son olarak Kadın Kültür, Sanat ve Eğitim Çalışma Grubu Temsilcisi Gülsüm Kaya, ?Şu anda bu kadar sorunun içinde sanatın ne işi var diyorsanız eğer ekmek ve gül de ister gönül. Onun için biz, grup olarak sanatı kadınlarımızın ayaklarına kadar götürerek en ücra köşelere ulaştırmak olacak işimiz. Ben resim öğretmeniyim. Sanatı sanat olarak ve kadınların sesi, çığlığı, protestosu olarak kullanmak mümkün olacak. Sanat tek başına değil, kendi kültürümüzle iç içe olan aynı zamanda yeni bir şeyler eklemek bizim işimiz? diyerek çalışma grup arkadaşlarını tanıttı.




SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK