?YAZIN İŞTAHIM AZALIYOR, YİNE DE KİLO ALIYORUM? DİYORSANIZ BU YAZIYI MUTLAKA OKUMALISINIZ!

?YAZIN İŞTAHIM AZALIYOR, YİNE DE KİLO ALIYORUM? DİYORSANIZ BU YAZIYI MUTLAKA OKUMALISINIZ!

Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Simge KURALAY bilgilendiriyor.

Özel Doğuş Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Simge KURALAY bilgilendiriyor.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte kızartma ve kavurma türü yiyecekler, bol salçalı ev yemekleri, kremalı pastalar hepimize ağır geliyor. Aslında bu bir avantaj; ancak yaz aylarında kilo almamıza sebep olan başka gıdalar mevcut. İşte o gıdalar;

-          Dondurma

Çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerin de yaz aylarında severek tükettiği güzel ve hafif bir tatlı seçeneğidir. Ancak dondurma tüketirken porsiyon miktarına dikkat etmeli, her gün dondurma tüketmemeliyiz. Haftada iki gün, ikişer top dondurma (tercihen sade) bizim için yeterlidir.

-          Soğuk meşrubatlar

Sıcak hava bizi soğuk içecekler tüketmeye yönlendirir. Meyve suyu, kola, gazoz, meyveli soda, limonata, soğuk çay gibi şekerli içeceklerin hem kalorisi yüksektir hem de sindirilmeden kana karıştığından kan şekerimizi çok hızlı yükseltir. Bu içeceklerin yerine en başta SU olmak üzere sade maden suyu, şekersiz komposto suyu, ayran gibi seçenekleri tüketmekte yarar vardır.

-          Düzensiz uyku saatleri

Daha uzun gündüzlerin yaşanması, akşam 20.30-21.00 sularında havanın yeni kararması bizi daha geç yatmaya sevk edebilir. Çok geç saatlerde yatıp geç saatlerde uyanmak metabolizmamıza zarar vererek iştah ve kilo artışlarına sebep olabilir. Vücudumuzun önemli hormonlarından olan melatoninden yararlanmak adına saat 23.00-05.00 arasında uykuda olmamız çok önemlidir.

-          Düzenli ana öğün yerine sürekli atıştırmak

Canımız yemek istemiyor olabilir; fakat sürekli abur cubur gıdalar dediğimiz beslenme değeri olmayan yüksek kalorili atıştırmalıkları tercih edersek kilo alırız. Bu nedenle ana öğünün yerine peynirli salatalar, fırında az yağlı yapılmış hafif sebzeler, yoğurtlu közlenmiş sebzeler, ev yapımı meyveli yoğurtlar, tam tahıllı ekmek-peynir ve söğüş domates-salatalık gibi öğün örüntüleri bizim için kurtarıcı olacaktır.

Eğer siz de ?Yaz mevsiminde iştahım azalıyor ama yine de kilo alıyorum´ diyorsanız mutlaka bir diyetisyene danışmalısınız. Sağlıklı günler dileriz.


Haber Kaynak : haber merkezi


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER