ZEYİNLİOVA KURAN KURSU HER YIL HAFIZ YETİŞTİRİYOR

ZEYİNLİOVA KURAN KURSU HER YIL  HAFIZ YETİŞTİRİYOR

Akhisar Zeytinliova Mahallesinde 1986 yılında hizmete giren Kur´an Kursu her yıl hafız yetiştiriyor.

Akhisar Zeytinliova Mahallesinde 1986 yılında hizmete giren Kur´an Kursu her yıl  hafız yetiştiriyor.

Zeytinliova Mahallesinde 1986 yılında hizmete giren ve kurulduğundan bu güne Türkiye´nin 4 bir yanına hafız yetiştiren Kur´an kursu 4 katlı ana bina ve yan tarafında 4 katlı lojmanı bulunuyor. Kuran Kursunun tüm giderleri Diyanet İşleri Başkanlığınca karşılanırken öğrenciler de  aile ortamında Kuran´ı Kerim´i öğrenerek hafız yetişiyorlar. Burada eğitim gören öğrenciler Ramazan ayında Akhisar´ın mahallelerindeki  camilerde müezzinlikte yapıyorlar.

30 ÖĞRENCİ HAFIZLIK EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Kurs hakkında kısaca bilgi veren Kuran Kursu öğreticisi Üzeyir Umutlu;?Zeytinliova Kuran kursumuzun 58  öğrenci kontenjanı var burada 30 öğrencimiz hafızlık eğitimine devam ediyor. 8. Sınıfı bitiren öğrencilerimiz Kuran kursuna kayıt  yaparak alıyoruz. Hafızlı temel eğitiminde hafızlığa hazırlıyoruz, 2-3 yıl içinde hafızlıklarını tamamlıyorlar. Kursumuza gelen öğrencilerimiz tamamen kursumuzca ücretsiz olarak okutulmaktadır. Öğrencilerimizin bütün giderleri Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından karşılanmaktadır. Kursumuzdan mezun olan hafızlarımız Diyanet işleri  Başkanlığımızda İmam Hatip, Müezzin-Kayyım, Vaiz, Murakıp, Şef, Memur, Şoför, Müftü, Kuran kursu öğreticisi olabilmektedir. Diyanet işleri Başkanlığımızda hafızlar her zaman tercih sebebidir. Kursumuzdan 2017 yılında 7, 2018 yılında 10 öğrencimiz hafızlığı bitirdi. Kursumuzda  Mehmet Artış yönetici, ve Kuran öğreticisi, Nurettin Okur ,5  tane rehber öğretici ve Talim hocası Remzi Altunkaynak ile birlikte burada bir aile ortamı içerisinde öğrencilerimiz ile yerine göre eğitimci yerine göre bir baba bir ağabey bir kardeş gibi olarak onları hafız olarak yetiştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDAN ÖĞRENCİ VAR

Yine kursumuza Van,Diyarbakır, Balıkesir, Uşak, Akhisar Merkez ve mahallelerinden öğrencilerimiz var. Kursumuza öğrenci kayıtlarımız devam etmekte olup sınırlı sayıda olan kontenjanımıza öğrenci yazdırmak isteyenler Zeytinliova kursumuza müracaat edebilirler. Öğrencilerimiz 20 Temmuzda 3 haftalık yaz tatiline çıktı, İzine çıkan öğrencilerimiz 3 haftalık izinden döndüklerinde hafızlık okumaları devam ederken 3 Eylülde de yeni öğrencilerimiz eğitime başlayacak.  4 Katlı kurs binamızda eğitim sınıfları, idari bölüm, yemekhane ve yatakhanelerden oluşmaktadır. Kursumuzun bir diğer özelliği de Hafızlarımızın her biri için özel odaları var bu odalarda hafızlarımız kendi başlarına sesli bir şekilde Kuran´ı  Kerimi okuyarak kendilerini yetiştiriyorlar. Kısacası Kursumuza gelen öğrencilerimize bizlerde elimizden geldiğince destek vererek bir aile ortamında ev ortamındaymış gibi eğitimlerini tamamlayarak hafız oluyorlar. Bizlerde burada görev yapmanın ve her yıl hafızlarımıza hafızlık merasimi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.

ÖĞRENCİLER 3 HAFTALIK İZİNE AYRILDI

 20 Temmuzda izine ayrılan öğrenciler Kuran Kursu hocaları ile vedalaşarak ailelerinin yanına gittiler. Aileleri ile buluşacak olan öğrenciler bir taraftan ailelerine ulaşacakları için sevinirken diğer yandan kendilerine eğitim veren hocalarından ayrılmanın üzüntüsü ile duygu dolu anlar yaşadılar. Öğrenciler; ?Bizler burada bir aile ortamında hafız olmak için geldiğimiz Zeytinliova Kursundan ailemizin yanına gitmek için 3 haftalık izine gidiyoruz. Bir tarafımız sevinçli bir tarafımız buruk. Sevinçli olan tarafımız annemize babamıza  ve  sevenlerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buruk tarafımız da burada bir aile gibi olduğumuz hocalarımızdan arkadaşlarımızda kısa süreliğine ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İnşallah tekrar izin dönüşü gelerek yine burada bir aile ortamında hafızlığımızı tamamlayıp mutlu bir şekilde ayrılacağız? dediler.


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”