GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ZEYTİNCİNİN FERYADI

ZEYTİNCİNİN FERYADI

Akhisar Ziraat Odasında Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AKBUĞA, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan GÜMÜŞ ve zeytin üretimi yoğun olan mahallelerin muhtarları zeytin üreticilerinin sorunlarına çözüm arayışı amacıyla bir araya geldi.

Akhisar Ziraat Odasında Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AKBUĞA, Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan GÜMÜŞ ve zeytin üretimi yoğun olan mahallelerin muhtarları zeytin üreticilerinin sorunlarına çözüm arayışı amacıyla bir araya geldi. Artan maliyetlerin ve zeytin alım fiyatlarının konuşulduğu toplantıda üreticinin zor günler geçirdiği dile getirildi. Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan GÜMÜŞ ?İşçi maliyeti zeytin fiyatının üçte birine tekabül ediyor. Domat ortalama 2.2 TL den alınıyor, hatta şuanda domat zeytini alımı çoğu yerde durduruldu. Bu şekilde devam ederse domat çeşidi zeytin üreten çiftçilerimizin iflası anlamına gelir.? Dedi.

Zeytin üreticilerinin birlik ve beraberlik içinde kooperatifleşmesi üzerinde duruldu. Muhtarlar ve Ziraat Odası temsilcileriyle beraber bir ekip kurulup kooperatif olan bölgelerin ziyaret edilmesi planlandı. Ziraat Odası Başkanı AKBUĞA ?Üreticimizin bir araya gelmesi şart. Yakın birkaç mahalleyi içine alan kooperatifler kurulabilir. Bununla ilgili çalışmaları başlatıyoruz.? Dedi. 

Şuandaki fiyatlar hususunda da özellikle domat zeytininin düşük fiyatı sebebiyle yağ olarak değerlendirilmesi gündeme alındı. Bu fiyatlarla zeytinin, maliyetlerini dahi karşılamadığını belirten Başkan AKBUĞA ?Siyasilerin ve yetkililerin bu konuda üreticiye destek olmaları gerekli, ancak hep beraber olursak bu durumun altından kalkabiliriz.?dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”