GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR´DA DOĞALGAZ RAHATLIĞI

AKHİSAR´DA DOĞALGAZ RAHATLIĞI

Akhisar´da sadece 2017 yılında gerçekleştirdiği 25 km yatırımla dağıtım ağını Akhisar genelinde 280 km´ye taşıyan Aksa Manisa Doğalgaz, Akhisar´da yaklaşık 25 bin abonesine hizmet vererek, temiz ve ekonomik doğalgaz konforu sunuyor.

Akhisar´da sadece 2017 yılında gerçekleştirdiği 25 km yatırımla dağıtım ağını Akhisar genelinde 280 km´ye taşıyan Aksa Manisa Doğalgaz, Akhisar´da yaklaşık 25 bin abonesine hizmet vererek, temiz ve ekonomik doğalgaz konforu sunuyor.

2006 yılından bugüne Akhisarlı vatandaşlara kaliteli ve güvenilir doğal gaz arzı sağlayan Aksa Manisa Doğalgaz, gerçekleştirdiği yatırımlarla her yıl binlerce yeni aboneyi doğal gazla tanıştırıyor. 2017 yılında Akhisar´da yaptığı 3 milyon TL değerindeki 25 km yatırımla dağıtım ağını 280 km´ye ulaştıran Aksa Manisa Doğalgaz, 2018 yılında ilçede 5 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirmeyi planlıyor. Manisa genelinde de yatırımlarına hız kesmeden devam eden Aksa Manisa Doğalgaz, 2018 yılı içinde Salihli ve Gölmarmara olmak üzere iki ilçeye daha doğal gaz ulaştırarak toplamda yedi ilçeye doğal gaz arzı sağlayacak. Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde ekonomik olan doğalgaz, evinizin tüm odalarını eşit derecede ısıtma imkanı sunarken; mutfaktaki pişirme amaçlı enerji harcamanızı %80 oranında azaltıyor. Sobayla ısınmaya çalışmak ve banyo ile ocakta tüp kullanmak gibi alternatif yakıtlarla uğraşma zahmetini ortadan kaldıran doğal gaz, konfor ve enerji tasarrufu sağlıyor.

Nefes Alan Şehirler İçin Doğalgaz

Doğal gaz sadece abonelerin ısınma, sıcak su ve mutfakta pişirme amaçlı enerji kullanımlarına kolay ve ekonomik bir çözüm bulmakla kalmıyor; aynı zamanda havanın temizlenmesine katkı sağlayarak bugün ve gelecekte şehirlerin daha yaşanabilir ve nefes alınabilir olmasına destek oluyor.

Dünyada her geçen gün daha da önemli bir gündem maddesi haline gelen sürdürülebilir enerjiye geçiş döneminde kullanılabilecek en kaliteli, güvenli ve temiz enerji kaynaklarından olan doğal gazın bugünkü kullanım oranıyla Türkiye genelinde karbon salımı yaklaşık %40 gerilerken; doğal gaz kullanan şehirlerde hava kirliliği hem ölçülebilir hem hissedilebilir düzeyde azaldı. 27 il, 165 ilçe ve beldede faaliyet gösteren Aksa Doğal Gaz´ın dağıtım bölgelerinde kömür yerine doğal gaz kullanılmasıyla sadece bir yılda 6 milyon ton daha az karbon salımı gerçekleşti. Bu oran, Rize´nin yüzölçümüne eşit büyüklükte bir ormanın - yaklaşık olarak 240 milyon yetişkin ağacın - bir yılda atmosferden temizlediği karbon miktarına eşit olmasıyla, sağladığı faydanın büyüklüğünü net bir şekilde gösteriyor

Alacağınız Küçük Önlemlerle, Doğalgazı Güvenle Kullanabilirsini

Depolamaya gerek duymayan ve her an kullanıma hazır olan doğal gaz, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında çok daha güvenlidir. İstenmeyen durumlarla karşılaşmamak ve güvenliğiniz için herhangi bir gaz kaçağı olasılığına karşı oksijen akışını sağlayan havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmamanız büyük önem taşıyor. Her kış başında düzenli olarak kombi bakımının ve baca temizliğinin yaptırılması, mevcut problemlerin tespit edilmesi ve varsa onarılması ile kombi arızalarından kaynaklı yüksek faturaların da önüne geçiliyor. Isınmanızı merkezi sistemle sağlıyorsanız kazan bakımlarının da ihmal edilmediğinden emin olmalısınız. Ayrıca doğal gazı ekonomik ve verimli kullanmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz; Kombinizi 1oC düşük sıcaklığa ayarlayarak %6-7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz. Çatı ve pencere yalıtımı yaptırarak doğal gaz kullanımınızı %25 ila %50 arasında azaltabilirsiniz. Radyatörlerinizin üstünü ya da önünü kapatmak yakıt tüketimini %15 artırır. Radyatörlerinizin önünü eşya, mobilya ya da mermerle kapatmayarak fazla tüketimin önüne geçebilirsiniz. Evde olmadığınız zaman, kombinizi tamamen kapatmak, kombiniz yeniden çalıştırıldığında soğumuş evi ısıtabilmek için daha fazla çalışmasına neden olur. Bu sebeple kombinizi düşük sıcaklıkta çalışır durumda bırakabilirsiniz. Kış da olsa güneş alan pencerelerinizin perdelerini açarak güneş ışığından faydalanabilirsiniz. Oda içerisindeki nemi artırdığı için çamaşırlarınızı oda içinde kurutmamaya özen gösterebilirsiniz. Unutmayın; kokusuz bir gaz olan doğal gaz, şehir şebekesine dağıtımı gerçekleştirilmeden önce (kolay fark edilmesi amacıyla) güvenliğiniz için çürük sarımsağa benzer bir kokuyla kokulandırılır. Evinizde, iş yerinizde, apartmanınızda ya da sokağınızda doğal gaz kokusu aldığınızda, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattını arayabilirsiniz


Haber Kaynak : erhan çelik


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”