AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

AKHİSAR

Oyun, tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı.

Akhisar Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100.yıl etkinlikleri kapsamında, Kıbrıslı Türk Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Köroğlu ve Şenay Saçbüker’in rol aldığı “Esaretten Özgürlüğe” isimli tiyatro oyunu Akhisarlı izleyicileriyle buluştu. Oyun, tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıldönümü Akhisar Belediyesi tarafından bir dizi etkinlikler ile kutlanmaya devam ediyor. Cumhuriyetin 100.yıl etkinlikleri kapsamında, Kıbrıslı Türk Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Köroğlu ve Şenay Saçbüker’in rol aldığı “Esaretten Özgürlüğe” isimli tiyatro oyunu Akhisarlı tiyatroseverler ile buluştu. Akhisar Belediyesi Parkiçi Sinema Salonunda sergilenen oyuna Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet ve birçok vatandaş katıldı.

Tiyatro AŞHK tarafından yazılan ve Hüseyin Köroğlu tarafından yönetilen oyun, 1918’de Anadolu’nun işgaliyle başlayan ve 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla son bulan tarihi dönemin hangi koşullarda yaşandığını sahneye taşıdı ve bir halkın Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde nasıl esaretten kurtulup destanlar yazarak özgürlüğe ulaştığını anlattı.

Yılım Ceceloğlu’nun da piyanosuyla eşlik ettiği oyun büyük beğeni toplayarak izleyenlerden tam not aldı.

Oyun sonunda konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sergiledikleri performanstan dolayı tiyatro sanatçılarına ve Akhisarlılara teşekkür etti. 

Başkan Dutlulu oyun ile ilgili konuşmasında “Tiyatro oyunumuzda Türk Milleti'ni, esaretten özgürlüğe taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelelerini ve yaşadığımız toprakların hangi koşullarda bizlere armağan edildiğini izledik. Atamızdan emanet aldığımız 100 yıllık mirası gelecek kuşaklara taşımanın gururuyla nice 100 yıllar diliyorum ”dedi.

Başkan Dutlulu oyun sonunda sanatçılara çiçek takdim etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI