AKHİSAR´IN PAMUK HELVACISI

AKHİSAR´IN PAMUK HELVACISI

Akhisar´da yıllarını bu işe adamış ve geçimini pamuk helva satarak sağlayan Kadir Çiftçioğlu, pamuk helva işini severek yaptığını söyledi.

Çocukların Vazgeçilmezi Pamuk Helva

Akhisar´da yıllarını bu işe adamış ve geçimini pamuk helva satarak sağlayan Kadir Çiftçioğlu, pamuk helva işini severek yaptığını söyledi.

45 Yıldır Pamuk Şeker Yapıp Satıyorum

Akhisar´da 65 yaşındaki Kadir Çiftçioğlu, 20 yaşında bir arkadaşından öğrendiği pamuk helva yapımını kendine meslek edinerek geçimini pamuk helvacılığından sağlıyor. Akhisar´ın en eski pamuk helvacısı olan Çiftçioğlu tam 45 yıldır pamuk helva işi yapıyor. Şehit Necdi Şentürk parkında pamuk şekeri satan Kadir Çiftçioğlu´nun şekerleri çocukları sevindiriyor. Şeker ve gıda boyasının dışında herhangi bir katkı maddesi kullanmadığını belirten Çiftçioğlu, çocukların pamuk helvayı çok sevdiğini ve çocukları sevindirmek için 45 yıldan beri bu işi devam ettirdiğini belirtti. Kadir Çiftçioğlu, daha önceleri bu iş dışında 20 yıl kadar da köylerde motosikletiyle simit, şambali ve dondurma satışı yaptığını şimdi ise sadece pamuk helva yapıp sattığını söyledi. Pamuk helva satışı ile ilgili olarak Çiftçioğlu,? kış aylarında sokaklar boş oluyor. Çocuklarda zaten okula gidiyor, bu yüzden satışlar azalıyor. Asıl pamuk helvanın mevsimi ilkbaharda havalar güzel olmaya başlayıp insanların park ve bahçelere gezmeye çıkmasıyla başlayıp ta ki sonbahar mevsimiyle birlikte havaların soğumasına kadar satışlarımız iyi oluyor.  Yaz aylarında sabahları satış olmadığından öğleye doğru satış yapmaya başlayıp gece geç saatlere kadar pamuk helva satışı yapıyorum? dedi.

Pamuk Helva Her Yerde

Kadir Çiftçioğlu ,? birçok yerde pamuk helva satış alanımız var. Bir bakarsınız gölet alanında bir bakarsınız belediye parkında ya da Tahir ün caddesinde.  Bu yerler dışında düğünlerde, mesire alanlarında, park ve eğlence yerlerinde satış yapıyorum. Ben, bu işi bakkallar odasına kayıtlı olarak yapıyorum? dedi.

Bakanlıktan Onaylı Özel Çubuklar

Çiftçioğlu, pamuk helva çubuklarının özel olarak yapıldığını ve Tarım ve hayvancılık bakanlığından onaylı olarak İstanbul´dan geldiğini belirtti.


Haber Kaynak : erhan çelik


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM