ALİYA İZZETBEGOVİÇ MTAL ÖĞRENCİLERİ AİLELERLE BULUŞTU

ALİYA İZZETBEGOVİÇ MTAL ÖĞRENCİLERİ AİLELERLE BULUŞTU

Akhisar Aliya İzzetbegoviç MTAL öğrencileri ve iyilik kulübü MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. ?MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ?.kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Akhisar Aliya İzzetbegoviç MTAL öğrencileri ve iyilik kulübü MESLEKÎ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. ?MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ?.kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Okulun bulunduğu Atatürk Mahallesi sakinleri ile buluşan öğrenciler diyabet, hijyen, sağlıklı yaşam, telefon dolandırıcılığı, dijital bağımlılık hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Kahvehanede broşür dağıtan öğrenciler, kamuoyunda telefon dolandırıcılığı olarak bilinen konulara açıklık getirirken güvenli internet kullanımı ve internetten alışverişte güvenlik hakkında sunumlar yaptı. 
İyilik kulübü öğrencileri ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek öncesinde esnafları dolaşarak yardım topladı. Akhisar Sarıahmet Paşa Aşevi´nden de destek alan kulüp öğrencileri topladıkları yardım paketlerini bizzat kendileri teslim etti. Ziyaret ettikleri evde tv, internet ve telefon kullanımı ile evde güvenli yaşam koşullarının oluşturulması konusunda açıklamalarda bulunup uygulamalar yaptılar.

Öğrencilerin proje etkinliğinde alilelerle buluşması kuşaklar arası buluşma olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten iyilik kulübü rehber öğretmeni Süleyman Kollu ?Toplum gerçeklerini bizzat gören, yaşayan gençlerin topluma mesaj vermesi, verebilmesi lazım. Bunun için de gençlerin okuldaki örgün eğitimlerinin yanında sosyal projelerde etkin rol alması gerekiyor.  Meslekî Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü. ?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi? okulun çevresel etkisini olumlu etkilediği gibi gençlerin okul dışındaki hayatı doğru okumaları açısından olumlu katkılar sağlıyor. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek? dedi.

Proje okul sorumlusu  Müdür Yardımcısı Feride Kaymak; ?Meslek Liseli öğrencilerin hayatı öğrenerek okul hayatlarına devam ettiğini söyleyebiliriz. Gerek staj, gerekse sosyal projelerle iş ve sosyal hayatın içine giren öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında başarılı olması, halktan kopmadan eğitim öğretim hayatlarına devam etmeleri hedefleniyor. Okul olarak öğrencilerimizi bir taraftan mesleki bilgi ve becerilerle donatırken, diğer taraftan da sosyal hayatta etkin rol almayı öğretmeye çalışıyoruz. Gerçek başarının temelinde de sanırım bu var. Proje kapsamında öğrencilerimize rehberlik eden tüm öğretmen arkadaşlarıma, projede etkin rol alan tüm öğrencilerimize ve yapılan sunum ve etkinlikleri duyarlılıkla takip eden tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”