SİYASET

SİYASET Haberleri

BAKIRLIOĞLU; ?AKHİSAR TAMAM?

BAKIRLIOĞLU; ?AKHİSAR TAMAM?

Chp Manisa 2.sıra Milletvekili adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile bir araya gelerek seçim ve seçime dair çalışmaları hakkında konuştuk.

Chp Manisa 2.sıra Milletvekili adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile bir araya gelerek seçim ve seçime dair çalışmaları hakkında konuştuk.

Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Kimdir?

 30 Mayıs 1974 Akhisar doğumluyum, ilkokulu Misak-ı Milli İlkokulunda, ortaokulu Ali Şefik Ortaokulunda, liseyi Akhisar Lisesinde okudum. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünde tamamladım. Üniversite eğitimi süresince sanat ile ilgilendim ve Atılım Tiyatrosunun kurucuları arasında yer aldım.

Lisans eğitimimi tamamlamamın  ardından Akhisar´ın Merkez Çarşısında ailemden devraldığım esnaflık geleneğini sürdürdüm. Şu anda Akhisar´ımızın başlıca geçim kaynağı olan zeytincilik ve ayrıca sigorta acenteliği ile uğraşmaktayım.

Akhisar´ın bir çok sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görevlerde yer aldım.

Akhisar Genç İş Adamları Derneğinde 2. Başkanlık görevini yürüttüm. Bu süreçte derneğin dergisi olan ?Genç Akhisar?ı çıkarmaya başladık ve editörlüğünü yaptım.
Chp´ye geçişiniz nasıl oldu?

2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi´ne üye oldum. Partimizde İlçe Yöneticiliği, İlçe Eğitim Sekreterliği, İlçe Sekreterliği görevinde bulundum. 12 Haziran 2011 genel seçim öncesinde boşalan, İlçe kongresinde tek aday olarak görev aldım. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı idim.

 

Neden Milletvekili  Adayı Oldunuz?
2014 yerel seçimlerinde CHP´sinin Akhisar´dan Belediye Başkanı adayıydım. Akhisar´da  ben daha çok ilçe başkanlığı yaptığım.  Akhisar´ın lokalinde siyaset yaptım. Ve hiç beklenmeyen bir erken seçim oldu. Erken seçim kararı çıktıktan hemen sonra bizim özellikle partililerimizden milletvekili adayı olmam konusunda talep geldi. Talepleri dinledik, değerlendirdik. Arkadaşlarla konuştuk ve aday adaylığı konusundan yola çıktık. Hemen ardından da listeler oluşurken parti ön seçim yapıyordu, ama bu sefer ani seçimden dolayı ön seçim yerine  merkezi atama oldu, merkezi atamada coğrafi konum,coğrafi sıralama dikkate alındı. Akhisar´da CHP´nin almış olduğu oy, buradaki örgüt yapısının canlı ve dinamik oluşu, yaptığımız seçimlerdeki efor dolayıyla bizi ikinci sırada milletvekili adayı konumuna getirdi. Ben daha çok yerelde siyaset yapma amacında yola çıkmıştım. Fakat gelinen noktada şartlar bizi milletvekili adaylığına getirdi. Bir çağrı, bir talep varsa daha fazla sessiz kalamıyorsunuz. Kaldı ki milletvekilliği de çok önemli, çok şerefli bir görev.Gazi Mecliste Akhisar´ı Manisa´yı temsil etmek önemli. Özelliklede bu seçim biraz daha farklı olacak. Seçim sonuçlarında mecliste çok farklı bir yapı ortaya çıkacak. Bu meclise çok büyük görevler düşecek. Bunları ön  görmek, hissetmek bizde ayrıca bir motivasyon kaynağı oldu. Bunların hepsini birleştirip milletvekili adayı olarak yola çıktık.
16 yıllık Akp iktidarında Akhisar´ında Akhisar´a yapılan hizmetler hakkında ne diyeceksiniz? Önümüzdeki dönem Chp iktidar olduğu ve iktidar milletvekili olduğunuz zaman düşündüğünüz yatırımlar?
Akp´nin Akhisar için hazırlamış seçim broşürleri elime geçti. Bol bol resim var. Bol bol sayfa var. Şu dikkatimi çekti. Yerelde ve genelde 16 yıllık bir iktidar var ve geçmiş dönemlerde devamlı bakan çıkartan Manisa ve Akhisar´dan 2011 den bu yana milletvekili var. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman Akhisar´la alakalı broşürün kitapçık haline gelmesi lazım. Bir çoğu yapılacak edilecek başlandı,bitecek, tarzında. Özetle şunu söylemek istiyorum Akhisar büyük bir yer 168 bin nüfusu olan il olması gereken bir yer. Yıllarca bunun hayalini de kurduk. Böyle bir memlekette yerelde ve genelde 16 yıldır iktidar olmuş bir partinin iki tane üst geçit yaptık dememesi lazım. Çok farklı şeylerden bahsetmeleri lazım. Ben zayıf gördüm onların Akhisar ile yaptık ettik ya da yapacağız edeceğiz dediği şeyleri .  Akhisar bunlardan çok daha fazlasını hak ediyor. Milletvekili adaylığım dolayıyla Manisa´nın diğer  ilçelerine gitme fırsatım oldu. Diğer ilçeler ile kıyaslama fırsatımda oldu. Onlarla kıyasladığımız zaman aradaki farkı bu süreçte bizim ne kadar aşama kaydettiğimizi görme fırsatım oldu. Tabi ki diğer ilçelerin mesafe kat ettiğini görmek bizim için sevindirici. Ama Akhisar´ın görece olarak geride görmek bizi üzüyor. Akhisar´da yapılması gereken çok şey var. Sigara fabrikasının olduğu alanı üniversiteye tahsis ettik demekle bu olay bitmiyor. Oraya üniversite yaptıysan ben onu alkışlar ve tebrik ederim.
Chp´nin Akhisar´dan kadın milletvekili adayını göstermesi Akhisar´a önem verdiğini gösteriyor. Bu konu hakkında bir değerlendirme yapar mısınız?
Hayriye hanımın bizde 6. Sıra da yer alması önemli değerli bir şey . Çok çalışkan ve fedakar bir adayımız. Bize desteği çok. Adaylık sürecini çok iyi bir şekilde yürütüyor.
Kısaca zeytinle ilgili neler söylemek istersiniz?
Zeytinle uğraşan insanların zeytinde prim diye beklentisi var. Biz bunu seçim bildirgemize yazdık. 24 Hazirandan sonra Muharrem İnce´nin cumhurbaşkanlığında zeytin üreticilerine prim sözümüzdür. Primle aynı zamanda kayıt dışılığının önüne geçeceğiz. Bizim kaynaklarımız var ve bu prim verilebilirdir. Ayrıca Akhisar zeytininin ve zeytin yağının bir marka haline gelmesi lazım. Akhisar´ın mutlaka birliğe kavuşması lazım. Bunların hep yapılması lazım.
Engelliler üzerine yaptığınız çalışmalar?
Son zamanlarda engelliler ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yeterli midir değil. Bir ülkenin kalkınmışlığı engelli vatandaşlarına davranışı ile belli olur. Dışarı çıkıp bir tekerlekli sandalyeye binip dolaşmaya çalışsak dolaşamayız. Ya da gözümüz kapalı yürümeye çalışsak sokakta yürüyemeyiz. Engelliler için yapılan yürüyüş yollarında gitmeye çalışalım gidemeyiz. Bir kere standartlara uygun değil ve karşınıza direk çıkma olasılığı çok fazla. Şehrimiz maalesef engellileri düşünerek inşa edilmiş bir yer değil. Yapılan uygulamalarda göstermelik olmuş. Biz engellilerimizin konaklayacağı ve bakımlarını üstlenebilecek yerler inşa etmeyi düşündük ve bunu seçim bildirgemize ekledik. Devletin bu konu da gerekli düzenlemeleri yapması lazım.
Son olarak söylemek istedikleriniz?

Şu an da 16 yıllık bir iktidar var. Gücün şöyle bir etkisi var güç iktidarları zehirler. Ve iktidarlar yorulur. Şu anki iktidarda hem yorgunluk var hem de gücün vermiş olduğu bir zehirlenme var. Bu ben söylemiyorum. Bunu şu anki Akp Genel Başkanı Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylüyor.
Bu bir bayrak yarışırdı. Bayrağı Muharrem İnce´nin Cumhurbaşkanlığında Milletin İttifakında yorulana kadar biz götürelim. Sonra başka bir arkadaşlar alsın başka bir yere götürsün. Biz bu göreve hiç olmadığız kadar hazırız. Hem örgüt hem cumhurbaşkanı adayı olarak hazırız. 24  hazirandan sonra bu bayrağı alacağımıza inanıyoruz.
Chp 6.sıra Manisa milletvekili adayı olan Hacet ise kadınlar konusunda yaptıkları çalışmalardan kısaca şöyle söz etti. Hacet; ?Kadınların çalışma hayatını kolaylaştırmak için biz her mahallede bir kreş planlıyoruz. Kadın istihdamı konusunda kadınları çalıştıranlara sigortada indirim sağlayacağız.?dedi.


Haber Kaynak : semih gürmen


İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI CHP’YE GEÇTİ

BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR