GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

BASINLA TERAS BULUŞMASI

BASINLA TERAS BULUŞMASI

Basın mensupları ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile kahvaltıda bir araya gelen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı şehrin son 14 yılını değerlendirdi.

Basın mensupları ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile kahvaltıda bir araya gelen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı şehrin son 14 yılını değerlendirdi.
Basın Bayramını kutlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, davetlerine katıldıkları için tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramında Akhisar Belediyesi terasında basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen kahvaltı programında basının, şehrin kültür ve yaşamamıza etkileri de dahil olmak üzere Akhisar hakkından birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu.
?Katılımcı Yönetim İlkemizdir?
Belediye Başkanlığına geldiği günden beri 5000 yıllık kadim bir kent olan Akhisar´a daha iyi hizmet verme çabasında olduklarını belirten Hızlı, bu konuda en önemli yaklaşımın katılımcı demokratik bir yönetim olduğunu belirtti. Hızlı; ?Akhisar kültürü ve tarihi birikimi, potansiyeli ile çok zengin bir şehir dolayısı ile sadece benim veya belediyenin ?Yapalım oldu´ demesiyle yönetilmemelidir.Burada şehre daha iyi hizmet vermenin temelinde katılımcı yönetim anlayışı var. Biz üç dönemdir bunu yapmaya çalışıyoruz. Birçok STK ile görüş alışverişi içindeyiz ve fikirlerine projelerine sürekli önem verip değerlendiriyoruz. Bunu daha iyi yaptığımızda daha iyi bir yönetim sergilemiş olacağız.?dedi.
Şehirde Büyük Projeler Gerçekleşti
İlçe standartlarının üzerinde projelere imza atıldığını belirten Hızlı; ? Stadıyla, demiryolu ve karayolunun birlikte şehir dışına taşınıp çevre yolunun yapılması, Zeytin İhtisas Sanayi Bölgesinin inşası sıradan ve hemen olacak projeler değil. Bunlar belli bir sürecin devamında ortaya çıkan ve işlerlik kazanan projeler. Organize Sanayi bölgemiz neredeyse tamamen doldu. Eski hastanede yapılan kazı ulusal çaptaki 13 kazı projesinden birisi. Orada da artık genel hatlarıyla önemli bir aşamaya gelindi. Projelerin yavaş işlemesinin belli bir kısmında bizim de eksiğimiz olabilir ama doğru ilerlemek istiyoruz. Yine Tepe Mezarı bölgesinde bulunan sütunlu yolda sütunların ayağa kaldırılması için hazırlanan projede ihale sürecine gelindi. İnşallah kısa süre sonra bu tarihi daha iyi gün yüzüne çıkarmış olacağız.?dedi.
Kentsel Dönüşüm Son Aşamada
?Akhisar´daki uzun süredir konuşulan ve üzerinde birçok senaryo üretilen çöküntü bölgesi diye adlandırılan eski şehir merkezi için kar amacı gözetmeyen TOKİ kanalıyla çok güçlü ve güzel bir projeyi yürüteceğiz. Planlamada son aşamaya gelindi. Ancak bu proje bu kentsel dönüşüm projesi sıradan bir proje değil. Bu sebeple bunu seçim dönemiyle değerlendirmek yanlış olur. Yani apar topar seçim yatırımıymış gibi yürütmek çok yanlış olur.  Biz burada tarihi sit, kentsel sit alanları, asal yapılar ve tarihi binaları koruyarak, burada ikamet edenlerin hiçbirini de mağdur etmeyerek rezerv inşaat alanlarını da kullanarak çok ciddi ve şehrin kalbi diyebileceğimiz bu yeri  şehrimize kazandıracağız.?dedi.
?Basınla Daha Sık Buluşmalıyız?
Basın mensupları ile daha sık bir araya gelip kamuoyunu bilgilendirme  ve basın ile bilgi alışverişinde bulunmanın faydalı olacağına işaret eden Salih Hızlı, bu konuda bir program çerçevesinde çalışma yapılmasının iyi olacağını dile getirdi.  Birlikte toplu fotoğraf çekimi ile sohbetli kahvaltı programı sona erdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI