Kılıçdaroğlu Alaşehirde Çiftçi İle Buluştu

Kılıçdaroğlu Alaşehirde Çiftçi İle Buluştu

Manisa Alaşehir´deCHP tarafından düzenlenen üzüm mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluda katıldı

Manisa Alaşehir´deCHP tarafından düzenlenen üzüm mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluda katıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin ?üzüm ambarı olarak adlandırılan Manisa Alaşehir´de düzenlenen ?Üzüm Mitingi´nde üreticilere seslendi. Üzüm üreticileri, Alaşehir Cumhuriyet Meydanı alanını pankart ve dövizlerle doldururken, bir grup üretici ise üzerinde ?Üzümcünün hali. Allah rahmet eğlesin? yazısı ve üzümlerin bulunduğu tabutu meydanda gezdirdi. İzmir Aliga´dan gelen efelerin oyunları ile başlayan miting  Kemal kılıçtaroğlu´ndan  kürsüye çıkmadan mitinge katılan CHP Manisa Milletvekoğlu ve CHP li belediye başkanları, Türkiyenin değişik illlerinden gelen milletvekilleri, İzmir büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP li belediye başkanları il, ilçe teşkilat başkanları miting alanında bulunan vatandaşları selamladı.

ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLAYACAĞIM

Kılıçdaroğlu, üzümde belirlenen 4 liralık fiyata tepki göstererek başladığı konuşmasına geçen seçim dönemlerinde asgari ücret vaatlerini de hatırlatarak başladı. Kılıçtaroğlu ?Bakın biz geçen seçimlerde asgari ücraeti 1500 liara yapacağız dedim ne yaptık CHPli belediyelerde çalışanlar asgeri ücreti 1500 tl. Olarak alıyor oluyormuş demekki, ama onlar 1400 lira dediler. Biz yine yeni asgari ücreti yakında açıklayacağız. Ama onlar ne yapıyor, Televizyonunkarşısına  oturuyorlar şuna vergi getireceğiz, buna vergi getireceğiz. Şuna zam yapacağız, buna zam yapacağız. Milletin sırtına binip ağzından lokma alsam da millet oy verecek´ diye düşünüyorlar. Haklılar mı? Bu milletin ahlakına güveniyorum. Eğer sen milletin alın terini çalarsan bu millet sana sırtını dönecektir.Eğer sen mlletin sırtına binerek alın terini çalarsan bu millet sana sırtını dönecektir. Biz CHP olarak bu memlekete Hakkı, hukuku ve adaleti bu memlekete getirmeye kararlıyız. Hakkı hukuku ülnenin 80 milyonu ile emeği, alınteri, çiftçisi ürüm üreticisi ile birleşe birlese getireceğiz. Bu ülkede herkes alın teri ile geçinecek, kimse yan gelip cebini doldurmayacak, doldurtmayacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Alaşehir Üzzümün başketti ve aynı zzamanda Kuvai milli şehridir. Alaşehir Kongresinde  düşmanla nasıl mücadele edeceğini   düşünüyorlardı. Ama şimdi burada biz üzüm için toplanıyoruz. Neden üzüm? Geçenlerde fındık için Giresunda fındık için miting yaptık. Herkes adalet diyor adalet istiyor. Dünyada üzünde önemli bir ülkeyiz üzümden 500 milyon dolar elde ediyoruz. Dünya üzümünün yüzde 45-50´sini Türkiye temin ediyor. Her şeye zam gelirken üzüm üreticisi neden mağdur oluyor? Üzüm 4 lira dendiği saatte üzüm 3,5 liraya düştü. Üzüm üreticilerine sesleniyorum; ister üzüm üretin ister fındık, ister zeytin, ister pamuk; alın teri döküyorsan başımın üstünde yerin var. Hakkını teslim etmek boynumum borcudur.

ÇİFTÇİYE MAZOTU 5 LİRAYA VERİYORSUN

 Üzümün fiyatı 6 lira iken şeker gübresinin tonu 400 liraydı. şimdi şeker gübresinin tonu 600 liraya çıktı, üzüm 4 liraya indi. Böyle bir adaletsizliği eğer insansak vicdanımız kabul etmez. Mazotu çiftçiye 5 lira veriyorsun. Yatlara 15,lira  vicdan kabul eder mi Ben seçim dönemlerinde dilimde tüy bitti. Ülkenin üretimine, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğim diye. Bu gün Tütün yok ettiler. Sigaraları yok ettiler, yabancı tekellere açtılar. Türk tütünü yok oldu. Pamuğu Yunanistan´dan alıyoruz. Üzümü yok edecekler. 5 yıl önce ?saman ithal ederler´ deseydim, ?bu Kılıçdaroğlu attı´ derlerdi. Geldiğimiz nokta; saman ithal ettiler. Tarımı çökerttiler. Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Köylü milletin efendisidir diyor ama bunlar Neredeyse çifti milletin efendisi değil neredeyse kölesi olacak. Biz sözümüz söz çiftçiyi bu memleketin efendisi yapacağız. Bakın kahve ithal edersiniz anlarım, ananas dersiniz anlarım, Aman yahu Mercimek, nohut, saman ithal edilir mi, et ithal edilir mi? Sudan´da 99 yıllığına 780 bin dönüm arazi kiraladılar buraya ne ekecek Pamuk ekilecek, hayvancılık yapılacak ve  oradan Türkiye´ye gelecek, devlet çiftçi ile rekabet edecek. Eskiden üzümler toplanır bağ bozum şenlikleri yapılırdı.O zamanlarda evlerde huzur vardı bereket vardı. Ama bu günlerde ne bağ bozum şenlikleri var zaten bağ bozumunda endişe var endişe.Biz eski bağ bozum şenliklerinide şenlik havasına döndürmek benim boynumun borcu ama sizler de  hazırmısınız? Üzüm fiyatlarını açıklar iken maliyetleri hesap edip üzerine bir küçük kar konarak fiyatlar açıklanması gerekir. Örneğin üzümü kaça mal ettin 100 lira bunun üzerine bir kar koyacaksınız ardından taban fiyatını açıklayacaksınız. O zaman çiftçi, gübreden, mazottan zarar etmez. Maliyet artı karı koyduğun zaman sorunu çözersin.

SİZ SANMAYIN SADECE ÜZÜM ÜRETİCİSİ BORÇLU

Siz sanmayın sadece üzüm üreticisi borçlu. Türkiye´de nerede bir çiftçi varsa bankalara borçlu. Ahırdaki inekler ve kapıdaki traktörler bankalara rehin. Aslında sahipleri bankalar. Sizleri bankacıların hegemonyasından kurtarmak benim boynumun borcu, Faizleri düşüreceğiz. Üreteni baş tacı yapacağız. Lisanslı depoculuğu getireceğiz. Üretici ürünü teslim ettiği andan itibaren parasını ve evraklını alacak. Herkesin alın teri herkese teslim edilecek. Hiç kimse zarar etmeyecek. Öyle bir planlama yapacağız ki mısır, fındık, pamuk, üzüm üreticisi birlikte kazanacak. Herkes kazanacak ve her evde huzur ve bereket olacak? dedi. Kılıçtaroğlu sözlerini ?Ülkemizi, bayrağımızı, vatanımızı, insanımızı seviyoruz. Bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. İster Doğu´da ister Batı´da vatandaşımız huzur içinde güven içinde yaşasın istiyoruz. Bir uyuşturucu bir belası var gidiyor, ahlakta bir bela var gidiyor. Türkiye yeniden ayağa kalkması lazım. Bunun tek bir yolu var o da CHP iktidarı. Çünkü biz kimseyi dışlamayız. Terörü 15 yılda bitiremedin, ne istedilerse verdiler. Terör yoktu, 3 terör örgütünü başımıza bela ettiler. 5 yılın iktidar döneminin 4 yılında terörü bitirmezsem ayrılırım. Bana soruyor, ?Sen kimsin?´ Ben sana soruyorum sen kimsin. Yüreğin, cesaretin, onurun varsa adam gibi çıkarsın karşıma oturur medeni insan gibi tartışırız. Beni niye suçluyorsun kardeşim. Kul hakkı yemedim. Vermeyeceğim hesap yoktur benim. Ben sadece milletime hesap veririm? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI CHP’YE GEÇTİ

BESİM DUTLULU MAZBATASINI ALDI

BAKIRLIOĞLU; “VATANDAŞ ENFLASYONA YETİŞEMİYOR”

MİLLETVEKİLLERİ VE BAŞKAN ADAYLARI OYUNU KULLANDI

ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR