Küresel Isınma Ve Mevsim Değişikliği Ülkemizi Vuruyor

Küresel Isınma Ve Mevsim Değişikliği Ülkemizi Vuruyor

Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişikliği ve düzensiz yağışlar ülkemizi olumsuz etkiliyor.

Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişikliği ve düzensiz yağışlar ülkemizi olumsuz etkiliyor. Kurak geçen bir kış mevsiminin ardından mart ve nisan aylarında Karadeniz´de yoğun yağış , sel baskınları ve toprak kaymaları yaşanmıştı. Şimdi de ülke genelinde kısa sürede yağan aşırı yağışlar yaşamı olumsuz etkiliyor.

5 Mayıs 2018 de Ankara´da Mamak´ta yaşanan sel felaketi dikkatleri üzerine çekti. Biranda oluşan sel,  onlarca aracı önüne alıp sürüklerken can pazarı yaşandı.Yağmur suları yolları akarsuya dönüştürürken bir çok ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar araçlarda mahsur kaldı. Milyonlarca liralık hasar oluştu. Hükümet yetkilileri vatandaşın zararının karşılanacağını ifade etti.

Bursa Orhaneli yolunda 26 Mayıs 2018  Cumartesi günü aşırı yağış ve heyelan meydana geldi yol trafiğe kapandı. Araçlar toprak ve taş yığınlarının altında kaldı.Yol, karayollarının yoğun çalışması sonucu ikinci gün tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açılabildi.

Kocaeli merkezde 27 mayısta aşırı yağış sel baskınına neden oldu. Bir anda bastıran yağmur sonucu İşyerleri ve evleri su bastı. Bir saatte metrekareye 29 kg yağış olduğu belirtildi.

27 Mayısta Samsun´un Kavak ilçesinde yaklaşık yarım saat yağan yumurta büyüklüğündeki dolu büyük maddi hasar meydana getirdi. Büyük bir gürültü ile yağan dolu arabaların camlarını kırdı, evlerin çatılarını parçaladı , şehirin silüetini bir anda değiştirdi. Kavak halkı dolu yağışından tedirgin olurken, can kaybı olmamasının teselli olduğunu belirttiler.

Küresel ısınma , zararlı emisyon gazları, sera gazı etkisi yapan karbon salınımı dünyanın ekolojik dengesini bozuyor. Dünyanın birçok yerinde felaketler yaşanırken , kimi coğrafyalara tek damla düşmezken, bazı yerlerde seller şehirleri yok ediyor. Kasırgalar, aşırı soğuklar , aşırı sıcaklar, Güney ve kuzey kutbunda geri dönülmez buzul kopmaları ve erimeler bir şeylerin doğru gitmediğinin işareti. Ormanları fütursuzca yok eden, çok daha fazla kazanmak için silah savaşlarını yaşayanlar, zenginleşmek için doğayı gözünü kırpmadan katledenler, sanayi hamlesiyle şehirlerin oksijenini yok edenler, bugün  yaşanan doğal felaketlerde üzüntülerini bildiriyor, timsah gözyaşı döküyor. Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz, ey tayfa ey yolcular gemi batıyor.

Sekiz milyar insanın yaşadığı dünyamızda kimin ne kadar suçlu olduğu sorulmuyor. Sonuçta birinin yaptığından tüm insanlık etkileniyor. İnsanlık suçu işlememeli, insanlığa saygılı olmalı.

 

Başka bir dünya yok. Yoksa siz başka bir dünyayı mı biliyorsunuz...


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU