Manisa´da EngeMANİSA´DA ENGELSİZ GAZETECİLER ŞURA´SI DÜZENLENECEK

Manisa´da EngeMANİSA´DA ENGELSİZ GAZETECİLER ŞURA´SI DÜZENLENECEK

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen en temel hakkın engelsiz yaşam hakkı olduğunu belirtti.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklamada bulunan Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen en temel hakkın engelsiz yaşam hakkı olduğunu belirtti. Yaşam süreci içerisinde her türlü zorluğun ve baskının karşısında insan onuru ile insan hakları mücadelesinin galip çıktığını belirten Özen Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak insan hakkının ana özne olarak ele alındığı Engelsiz Gazeteciler Şura´sını Manisa´da gerçekleştireceklerini kaydetti.

10 Aralık 1948 günü Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Beyannamesinin en önemli özelliği yaşama hakkı, özgürlük, din ve vicdan hürriyetinin savunulması ve özde sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, ?Zaman zaman insan hakları ihlalleri konusunda değişik tartışmalar yaşansa da Türkiye Cumhuriyeti Devleti haksızlığa, zulme ve hukuksuzluğa karşı çıkma, insanlığın vicdanı olma ve mazlumların yanında yer alma konusunda tüm Dünya´nın takdirini toplama başarısını göstermiştir. Bunun yanı sıra 69 yıl önce imzalanan beyanname insan hakları konusunda bir kilometre taşı olma özelliğini günümüzde de sürdürmektedir? dedi.

EN TEMEL HAKLARDAN BİRİ DE HABER HAKKIDIR

İnsan haklarının ve hukukun üstünlüğünün eşit mesafede her kesimin ortak temel hakkı olduğuna vurgu yapan Özen, ?Biz gazeteciler olarak sahip olduğumuz en temel haklardan birisi de haber alma ve yapma özgürlüğüdür. Gazeteci ulaşmış olduğu haberi en doğru ve tarafsız olarak kamuoyuna aktarmayı kendine şiar edinmiştir. Bulunduğu ortamda hedefi sadece haber yapmak olan meslektaşlarımız Maalesef zaman zaman değişik şekil ve merciler tarafından şiddet olaylarıyla karşılaşmakta ve baskıyla görevlerini yapmaları engellenmeye çalışılmaktadır. Gerekçesi ne olursa olsun basın mensuplarına yapılan baskı, şiddet içeren tavır ve davranışlar kesinlikle kabul edilemez. Şiddeti bir araç olarak gören zihniyeti kınıyor, süreç içerisinde yakışıksız davranışlara maruz kalan meslektaşlarımıza ise geçmiş olsun temennilerimizi iletiyoruz. Asla unutulmamalıdır ki Gazeteciler kamuoyu görevi görmekte olup Yargı, Yasama ve Yürütmeden sonra demokrasinin 4. kuvvetidir. Böylesine önemli görev gören gazetecilere ?istediğimi yaptırırım´ zihniyeti ve şiddet kesinlikle kabul edilecek bir durum değildir. Kimse gazetecileri şamar oğlanı zannetmesin. Haklarımız insanca yaşamak içindir, insanları birbirinden ötekileştirmek, ayrıştırmak, bölücü faaliyetlerde bulunmak ya da yaşamlarını köreltmek için değil? diye konuştu.

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜK

İnsan hayatındaki en büyük engelin sevgisizlik, hoşgörüsüzlük ve iletişimsizlik olduğunu belirten Özen, ?Önemli olan tüm engelleri el ele, yürek yüreğe vererek hep birlikte aşmak. İnsanca yaşama gayreti içerisinde olan engelli vatandaşlarımız arasında gazetecilik mesleğini en başarılı şekilde icra eden meslektaşlarımız da mevcut. Hedeflerimizden biri de bu basın mensubu kardeşlerimizi bir araya getirerek Manisa´da Engelsiz Gazeteciler Şura´sı düzenlemek. Genellikle bedensel engelli olan bu meslektaşlarımızın talep ve sorunlarını yine yapacağımız Şura´da gerekli mercilere iletmek. Bundan önce düzenlediğimiz Tek Millet İki Devlet Kardeşlik Projesi kapsamında Azerbaycan´dan Şehit ve Gazi çocukları ile basın mensubu Azerbaycan Türkü kardeşlerimizi Türkiye´ye getirterek düzenlemiştik. Şehitliklerimizi ziyaret etmiş, tarihi, kültürel ve sosyal ziyaretler gerçekleştirerek birbirimize olan kardeşlik duygularımızla başarılı bir projeyi icra etmiştik. Şimdide yine bir başka projeyle Türkiye genelindeki engelli basın mensubu meslektaşlarımızı Manisa´da ki basın mensuplarıyla buluşturacak. Hep birlikte birlik, beraberlik, kardeşlik mesajlarımızı verecek, talep ve sorunlarımızı dile getireceğiz. Projemizin tarihi şu an için netleşmedi ama çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olsun? diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI