MANİSA´DAN BAKÜ´YE SEVGİ VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDULAR

MANİSA´DAN BAKÜ´YE SEVGİ VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURDULAR

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonunun koordinatörlüğünde Köprübaşı Belediyesi, Kula Belediyesi ve Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi´nin katılımları ve

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonunun koordinatörlüğünde Köprübaşı Belediyesi, Kula Belediyesi ve Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi´nin katılımları ve Azerbaycan Diaspora Bakanlığı ile Muharebe Veteranı Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği´nin evsahipliğinde gerçekleşen Manisa´dan Bakü´ye Bir Damla Su Kardeşlik Projesi tamamlandı. Toplam 9 gün süren proje dahilinde Azerbaycan´ın Gence ve Bakü şehirlerinde Türkiye ? Azerbaycan kardeşliğine katkı sağlanarak önemli ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye ? Azerbaycan kardeşliğine ve Türk Dünyası´nın birlik ve beraberliğine katkı sağlamak amacıyla Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonunun koordinatörlüğünde Köprübaşı Belediyesi, Kula Belediyesi ve Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi´nin katılım ve desteğiyle gerçekleşen Bir Damla Su Kardeşlik Projesi Bakü´de amacına ulaşarak tamamlandı. Proje dahilinde Manisa, Bursa, İstanbul, Iğdır ve Kuşadası´ndan katılım gösteren Gazeteci, Yazar, TADDEF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şehit Yakınlarından oluşan heyetle 14 Ekim´de başlayan proje dahilinde Gence Başkonsolosu Zeki Öztürk´e yapılan ziyaretle başlayan proje Agrar Devlet Üniversitesinde gerçekleşen Kafkas İslam Ordusu ve Nuri Paşa adlı konferansla ayrı bir önem kazandı.

Gence´de gerçekleşen ziyaret ve konferansın ardından Bakü´ye geçen heyet Diaspora Bakanlığı, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanlığı devlet protokolünde Azerbaycan ? Türkiye kardeşliğinin daha da ileri götürülmesi üzerine istişarelerde bulundu. Azerbaycan Şehitliği ve büyük önder Ali Haydar Aliyev´in kabrini de ziyaret eden Türkiye´den giden heyet aynı zamanda manevi bir duygu selini de beraberinde yaşarken aynı zamanda gerçek bir Türk dostu ve Türkiye hayranı Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyeva´nın da konuğu oldu. 

Türk Dünyası´nın bugünkü durumu ve ilerki süreçte yapılacaklarla ilgili önemli tespitlerin de görüşüldüğü ziyaret ve toplantıların yanısıra Azerbaycan´ın Bakü şehrinde bulunan Atatürk Kültür Merkezinde Azerbaycan´ın bağımsızlığının 100. Yılı ve Bakü´nün kurtuluşu üzerine de çarpıcı değerlendirmelerde bulunuldu.

Proje´nin ilk etabının 2017 yılında Türkiye´nin Manisa Şehrinde başlayıp Çanakkale Şehitliğine yapılan ziyaretle gerçekleştiğini bu yıl ise Gazeteciler, Yazarlar, Şehit Yakınları ve TADDEF yetkililerinin katılımıyla Azerbaycan´ın Bakü şehrinde gerçekleştiğini kaydeden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen Türk Dünyası ile Türkiye ? Azerbaycan birlikteliğini daha da güçlü kılmak için gerçekleşen projenin daha da genişletilerek ve tüm Türk Dünyası ülkelerini kapsayacak şekilde geleneksel hale getirildiğini belirtti. Türk Dünyası basınını da bir araya getirmek için önemli bir faaliyet içerisine de girildiğini kaydeden Özen bu çalışmalar kapsamında ilk adımı Bakü´de atarak Gazeteci Zaur Garipoğlu´nu Azerbaycan temsilcisi olarak atadıklarını ifade etti.

Projede büyük emekleri ve destekleri bulunan Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, TADDEF Genel Başkan Vekili Seyfettin Ayakyay ve  Muharebe Veteranı Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği Başkanı Rada Abbas, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Reaksiya Medya Grup Başkanı Zaur Garipoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür eden Özen Türk Dünyası ile Türkiye Azerbaycan kardeşliğine büyük katkı sağlayan projenin daha da ileri götürülmesi için katılım ve desteklerin önümüzdeki dönemlerde daha da artacağına inandığını kaydetti.

TADDEF Genel Başkan Vekili Seyfettin Ayakyay ise yaptığı konuşmada projenin amacına ulaşmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek emeği geçen kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU ODA BAŞKANLARINI AĞIRLADI

MANİSA’DA SEFO COŞKUSU

YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI