ORGAN BAĞIŞINA VE DİYABET STANDLARINA İLGİ BÜYÜK

ORGAN BAĞIŞINA VE DİYABET STANDLARINA İLGİ BÜYÜK

Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü 3 -9 Kasım Organ bağışı haftasının son etkinliğini Diyabet konusunda yaptı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı  Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü 3 -9 Kasım Organ bağışı haftasının son etkinliğini Diyabet konusunda yaptı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü 3 - 9 Kasım tarihleri arasında Organ bağışı ve  diyabet konusunda etkinlikler  düzenleyerek daha sağlıklı toplum oluşması için bilgiler vermişti. Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü yine bu etkinliklerin sonuncusunu Milli Egemenlik meydanında vatandaşı diyabet hakkında bilgilendirerek ve organ bağışının önemini anlatıp organ bağışı yapmak isteyenlerden organ bağışı aldı. Cumhuriyet Meydanında kurulan standı daha önce organ bağışında buluan Akhisar Belediye Başkanı Salih hızlı´da ziyeret ederek organ bağış kaydını tekrar  yeniletti.

 Milli Egemenlik meydanında kurulan stantta diyabet ve organ bağışı konusunda bilgi veren İlçe Sağlık Müdürlüğü organ bağış koordinatörü Hatem Menteş ?Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Akhisar İlçe Sağlık müdürlüğü olarak 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeni ile Akhisar´ın muhtelif yerlerinde halkı bilgilendirme konusunda ve bu bilgilendirme sonucunda da bağış alma konusunda çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız ile Belediye önüde park içerisinde halkımıza bilgi vererek bağış aldık. Çok verimli çalışma olduğunu düşünüyorum, yaklaşık bu süre içerisinde 200´ün üzerinde bağışçı gönüllü organ bağışında bulundu. Diyabet ile ilgili olarakta bin kişi ile birebir görüşülüp bilgilendirilerek toplumumuzun insan sağlığı açısından çok önem arzeden diyabet ile ilgili bilgilendirme söz konusu oldu. Obezite ile  mücadele ile ilgili Belediyemiz sağlıklı yaşam zinde kulübü ile yürüyüş etkinliği düzenledik. Özellikle sağlık konularında vatandaşlarımıza bilgi verdik. İlçe Sağlık hizmetlerimizin farkındalık oluşturmak için proje sağlık hizmetlerinde önemli rol aldığını düşünüyorum. Biz standımızı açtık .Halka en kısa kestirmeden ulaşmanın düşüncesi içerisinde  açmış olduğumuz standlara gelen vatandaşlarımız bizi yakından görüyorlar.  Arkadaşlarımız bilgilendiriyor, müthiş etkileyişim var,farkındalık var.Bağışta bulunan  insanlar kamu adına insanlık adına hizmette bulunuyor. Bizde onlara çam sakızı çoban armaganı misali Bakanlığımızın verdiği hediyeleri onlara veriyoruz .Bu hafta güzel ve verimli bir hafta oldu, özellikle Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimiz bu projeye müthiş bir destek verdiler kendilerini kutluyoruz. Bu işin mimarı onlardır bizlerde onlara destek veriyoruz.İnşallah daha güzel hizmetlerde buluşuruz.Biz bu hafta nedeni ile bu etkinliği yaptık .Zaten ayda 2 gün park içerisinde standımız oluyor, yani bu hizmet belli bir hafta ile ilgili değil, yılın her gününde her ayında kan bağışının olduğu gibi organ bağışının da artık ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.Çünkü yüzlerce binlerce bağış bekleyen insanlar var ? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER