SEN "KAN" VER, KIZILAY "CAN" VERSİN

SEN

Manisa Kızılay Kan alma merkezince Akhisar´da gönüllü kan bağışçılarından kan almaya devam ediyor.

Manisa Kızılay Kan alma merkezince Akhisar´da gönüllü kan bağışçılarından kan almaya devam ediyor. Türkiye´de ve dünyada  sel,yangın, deprem ve yoksul ailelere ve her türlü afette din, dil, ırk gözetmeksizin halkın ve vatandaşın yanında olan Türk Kızılay´ı kan ihtiyacı olan hasta, ve yaralıların kan ihtiyaçlarını temin etmek için Manisa merkez ve ilçelerinde kan alma işlemlerine devam ediyor. Kızılay  kan stoklarının  azalmaması ve hiç bir vatandaşın mağdur olmaması için talep olduğu sürece özel kamu kurum ve kuruluşlara giderek gönüllü kan bağışçıları bulmak ve onlardan kan almaya devam ederken Akhisar´da da eski belediye önü ve Kaymakamlık önünde kan almaya devam ediyor. Manisa Türk Kızılay Kan merkezince 17 Ağustos´ta Kaymakamlık önünde saat 10.00 ile 19. 00 saatleri arasında, 18- 19 Ağustos´ta saat 13.00 ile 24.00 saatleri arasında gönüllü kan bağışçılarından kan alımı yapacak. Türk Kızılay´ı kan merkezi olarak, kan bağış kampanyaları düzenleyerek hastanelerin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerini temin eden Türk Kızılay´ıdır.

Kimler Kan verebilir ; 18-68 Yaş arasında, ağırlığı en az 50 kg ve üzerinde olan her sağlıklı birey kan bağışında bulunabilir. Sağlıklı bireyler için; Erkeklerde; Bağış aralığı 90 günde birdir. Kadınlarda; Bağış aralığı 120 günde birdir. Ülke güvenli kan ihtiyacının karşılanabilmesi için düzenli kan bağışı gerekmektedir. Kanın güvenilirliği açısından sürekliliği ve izlenebilirliği ancak düzenli bağış ile mümkündür. En güvenilir kan ile hayat kurtarılması ancak gönüllü, bilinçli, karşılık beklemeksizin ve düzenli bağışlarınız ile mümkündür.

KIZILAY´IN KURULUŞU

Kızılay, 1868 yılında bir grup idealist hekimin çabaları ile savaş alanında yaralanan askerlere ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla Dr. Marko Paşa, Dr. Abdullah Bey, Kırımlı Aziz Bey ve Serdar-ı Ekrem Ömer Paşa´nın girişimleriyle kurulmuştur.
1877´de "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923´de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935´te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947´de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir.
Kızılay 1876 Osmanlı ?Rus Savaşı´ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı´na kadar geçen sürede, Türkiye´nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan on binlerce Mehmetçik´in yardımına koşmuş, dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış ve savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için çaba göstermiştir.
I Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul´da görülen büyük kolera salgınından bu yana yurdumuzda ortaya çıkan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınma ve beslenmelerini sağlamıştır.

Türkiye´nin taraf olmadığı savaşlardan kaynaklı acıları dindirmek için de tüm varlığıyla çalışan Kızılay, Birinci Körfez Savaşı´ndan etkilenen ve ülkemize sığınan on binlerce mülteciye hizmet vermiş; Afganistan, Bosna ? Hersek, Irak ve Suriye´de savaştan etkilenen insanlara yardım eli uzatmıştır. Kızılay, Somali, Filistin ve Suriye başta olmak üzere çatışmalarda zarar gören sivili halka Türk halkının dost elini uzatmanın yanı sıra kurulduğu günden bu yana doğal afetlerden etkilenen 137´ün üzerinden ülkede uluslararası yardım faaliyetlerine katılmıştır.
Hemşirelik eğitimi, ilkyardım, sağlık ve ülkemizin kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik kan hizmetleri alanlarında öncülük yapmış olan Kızılay, korunmaya gereksinim duyan pek çok vatandaşımıza gereken sosyal yardım hizmetleri sunmaya devam etmektedir.

Balkanlar´dan Orta Asya´ya, Orta Doğu´dan Afrika´ya, Güney Asya´dan Kafkaslar´a, Gazze´den Haiti´ye kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteren Kızılay, Uluslararası Kızılay ? Kızılhaç Hareketi´nin bir parçası olarak, insan onurunun korunması doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın insancıl çalışmalar yürütmektedir.

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç hareketinin etkin bir üyesi olan Türk Kızılayı, 1868 yılında dünyadaki ilk Kızılay olarak kurulmuştur. Uluslararası harekete ?kızıl ay? amblemini de Türk Kızılayı vermiştir.


Haber Kaynak : erhan çelik


“HAMİLELİKTE KAFEİNDEN KAÇININ”

OSTEOPOROZ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

DOÇ. DR. İBRAHİM HALİL ÖZDEMİR KALP SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

KUT “SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURALIM”

INFLUENZA’DAN KORUNMANIN YOLLARI NELERDİR?

FİZİK TEDAVİ UZMANI KARATAŞ ÖZEL MEDİGÜN AKHİSAR HASTANESİNDE

VEREM HASTALIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER