GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

?TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR?

?TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR?

Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilciliği, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi işbirliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şe

Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilciliği, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi işbirliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya Projesinin konferansı Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu´nda gerçekleşti. Proje Barış Pınarı Harekatı ile terörle mücadeleye medya alanında destek vermek amacıyla düzenlendi.

15/19 Kasım tarihleri arasında Manisa´da başlayıp Ankara´da tamamlanacak olan Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya isimli projesinin amaç ve gündemini oluşturan konferans Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu´nda gerçekleşti. Konferansın konuşmacıları Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Yazar Ümmühani Moroğlu olurken 24. Dönem Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş, 23. Dönem Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Manisa Büyükşehir Belediyesi İdari ve Mali İşler Müdürü Hasan Torun, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Musa Dirik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas,  Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Adnan Fişenk, Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şube Başkanı Hüseyin Eroğlu katılımlarıyla destek verdi.

Ünlü sunucu Yılmaz Ünsal´ın açılış konuşmasından sonra söz alan Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Başkanı ve Demokrat Gazeteciler Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen terörün insanlık suçu olduğunu belirtti. Özen terörü önleme noktasında yürütülen çalışmalara destek verme faaliyetleri kapsamında projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Özen´ın arkasından söz alan 24. Dönem Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı hedefindeyiz. Genel Başkanı Mehmet Açılış konuşmasını yapan Özen, ?Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin terörle mücadele konusunda devam eden kararlılığına destek vermek, gençlerimizi terör örgütlerinin hazırladığı tuzak ve senaryolara karşı bilgilendirmek, Özellikle 14-18 yaş grubu gençlerimizi terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ve yoğun bir şekilde kullandıkları sosyal medya sitelerinde yapılan paylaşımlar noktasında uyarıcı bilgilendirmede bulunmak, medya mensuplarının konuyla ilgili yapmış oldukları haberlerde dikkat edilmesi gereken ana kurallarla terörü önleme noktasında yürütülen çalışmalara destek verme faaliyetleri kapsamında projemizi gerçekleştirme hedefindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Projemize ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ahmet Deniz´e, Sayın Emniyet Müdürümüz Ömer Uslusoy´a, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dim´e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürümüz Sayın Yunus Öztürk´e, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cengiz Ergün´e, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi´ye, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik´e, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş´a teşekkür ediyorum? dedi.

16 Kasım´da gerçekleşecek olan konferansın ardından Proje kapsamında programların devam edeceğini belirten Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler ? Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen sözlerini şöyle sürdürdü, ?17 Kasım Pazar Günü Ankara´dan gelen konuklarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Şehit Aileleri Ziyaretleri ile başlayacak programımız basın yayın organlarına ziyaretle, Manisa´nın kültürel tarihi ve sosyal yerlerini tanıtacağımız şehir gezisiyle devam edecek. Aynı gün akşamı ise Yunusemre Belediyesi Sponsorluğunda Yunuspark´ta Proje değerlendirme toplantımız gerçekleşecek. 17 Kasım gecesi yola çıkarak 18 Kasım Pazartesi günü Ankara´da olacağız. Ankara´daki programa Derneğimiz üyesi Gazeteciler, Yazarlar, basın mensupları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Gençlik liderleri ile Şehit ve Gazi çocukları da katılım gösterecekler.  Bu gençlerimiz özellikle liselerde eğitimine devam eden ve risk grubu içinde bulunan, ekonomik ve sosyal faktörlerden dolayı yaşadığı mahallenin, çevrenin dışına çıkamamış, farklı kültürlerle etkileşim halinde olamamış öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerimiz farklı kültür ve fikirlerin farkına varması, o fikirlere saygı duyması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ve devlete olan bağının güçlenmesi amacıyla belirlenen kardeşlerimiz. Ankara´daki Program kapsamında Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Eski TBMM, MTA Tabiat ve Tarih Müzesi ile Şehitliklere ziyaretlerin gerçekleşmesi planlanmakta. Böylesine önemli ve farkındalık yaratacak projeyi  gerçekleştirecek olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz.?


Haber Kaynak : haber merkezi


YEŞİL GÜBRELEME ÇİFTÇİ VE DOĞA DOSTU

ATLI TERAPİ VE REHABİLİTASYON PROJESİ ÖZEL ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

CHP İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”